ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διπλή πρόκληση με εκθεσιακά περίπτερα «Μακεδονία» και «Βόρεια Κύπρος» στη Γερμανία

1 min read

ITB Berlin 2019 - Nordzypern -

Η αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο και οι εξηγήσεις από τα Σκόπια

Με το όνομα «Μακεδονία» εμφανίστηκε η γειτονική χώρα στο περίπτερό της στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, προκαλώντας την άμεση παρέμβαση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με άμεση παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας στη Γερμανία, σύμφωνα απαλείφθηκε η εσφαλμένη αναφορά και αντικαταστάθηκε από το «Βόρεια Μακεδονία».

Με δήλωσή του λίγο αργότερα στην ιστοσελίδα ethnos.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, απέδωσε το συμβάν σε «ακούσιο τεχνικό λάθος».

«Η κυβέρνησή μας», τόνισε, «είναι αφοσιωμένη στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και όσων αφορούν στον κλάδο του τουρισμού. Επρόκειτο για ένα ακούσιο τεχνικό λάθος το οποίο διορθώθηκε άμεσα».

Όπως επιβεβαίωσε σε ρεπορτάζ του και ο ΑΝΤ1, μετά τη διαμαρτυρία της ελληνικής πρεσβείας, μέσα σε λίγα λεπτά ξηλώθηκαν οι πινακίδες με το όνομα «Μακεδονία» και αντικαταστάθηκαν από άλλες με τις λέξεις «Βόρεια Μακεδονία»

Την ίδια στιγμή, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου περίπτερο έχει και το ψευδοκράτος της «Βόρειας Κύπρου», που μάλιστα αναφέρεται με την ονομασία «Βόρεια Κύπρος» (Nord Zypern), όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Διαβάστε ακόμα

Αιματηρή συμπλοκή με νεκρό στον Κορυδαλλό

Έκτακτο: Ντου της ΕΛ.ΑΣ. σε συνδέσμους μεγάλων ΠΑΕ στην Αθηνά

Σοκάρει η παίκτρια του Fame Story που μιλά για το πως κατέληξε στο ψυχιατρείο

Ποια είναι τα συμπτώματα του εθισμού στην καφεΐνη; Πόσα φλιτζάνια είναι αρκετά;

Δημοσίευση στα Social Media