ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διπλή πρόκληση από την Τουρκία στο Αιγαίο. Κατασκοπευτικό αεροσκάφος CN-235 πέταξε πάνω από την Άνδρο

1 min read

Διπλή πρόκληση από την Τουρκία στο Αιγαίο. Κατασκοπευτικό αεροσκάφος CN-235 πέταξε εντός του Πεδίου Βολής της Άνδρου και επανειλημμένα πάνω από πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού αγνοώντας τις μέσω του ασυρμάτου προειδοποιήσεις να απομακρυνθεί και ταυτόχρονα η Άγκυρα μεταφέρει πλοίο του «ψευδοκράτους» νότια και δυτικά της Λέσβου προκειμένου να πραγματοποιήσει στρατιωτική άσκησης τις επόμενες ημέρες.

 Με αφορμή την αποβατική άσκηση «Εφες» απέναντι από την Χίο οι Τούρκοι δοκιμάζουν τις ανοχές των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων εγκαινιάζοντας και νέους τρόπους προκλήσεων. Μεταξύ αυτών λοιπόν η Άγκυρα έστειλε ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 να πετάξει στο Αιγαίο καταγράφοντας συνολικά 30 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Αυτό βεβαίως δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Πρωτοφανές ωστόσο είναι ότι το αεροσκάφος CN-235, πέταξε κοντά στο Πεδίο Βολής Άνδρου και μάλιστα στην περιοχή όπου έπλεε πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού. Το τουρκικό CN-235 έκανε βόλτες στην περιοχή για αρκετή ώρα, αγνοώντας τις συνεχείς κλήσεις να απομακρυνθεί. Προφανώς έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και τελικά το τουρκικό κατασκοπευτικό αποχώρησε όταν κατάλαβε ότι το παιχνίδι των προκλήσεων μπορεί να έπαιρνε διαστάσεις.

Δεν είναι το μοναδικό επεισόδιο στο Αιγαίο πάντως από το οποίο οι Τούρκοι δείχνουν έτοιμοι να κλιμακώσουν την ένταση. Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο εξέδωσε την Τετάρτη 9 Μαΐου ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του, με την οποία ενημερώνει για την διεξαγωγή άσκησης έρευνας-διάσωσης με την επωνυμία DENIZ ASLANI (Θαλάσσιος Λέων) στο μισό περίπου Αιγαίο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου η άσκηση θα διεξαχθεί στην τουρκική περιοχή έρευνας διάσωσης και στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, το χρονικό διάστημα 13-15 Μαΐου. Για τον σκοπό αυτό οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν και την NAVTEX 556/18 με την οποία δεσμεύουν 2 περιοχές στο Αιγαίο. Η μία βρίσκεται νότια της Λέσβου και η άλλη δυτικά του ελληνικού νησιού.

 Στην  άσκηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση θα συμμετάσχουν οι Διοικήσεις Χερσαίων, Ναυτικών και Αεροπορικών Δυνάμεων, η Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών, καθώς επίσης και τα Υπουργεία Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών, καθώς επίσης και 1 σκάφος της Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών του Ψευδοκράτους, ναι καλά ακούσατε, του «ψευδοκράτους».

Είναι η πρώτη φορά που σε αυτή την άσκηση καλείται να συμμετάσχει σκάφος της Ακτοφυλακής του «ψευδοκράτους», δηλαδή είναι η πρώτη φορά που θα δούμε να κυματίζει η σημαία του «ψευδοκράτους» στο Αιγαίο, παρουσία βέβαια ξένων αντιπροσωπειών και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.