ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διπλάσιες οι τιμές στα γλυκά των Χριστουγέννων φέτος

1 min read

Οι περισσότεροι έχουν αρχίσει να αγοράζουν μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες βάζοντας πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη σε σχέση με την περσινή χρονιά αφού έχουν αυξηθεί οι τιμές στις πρώτες ύλες.

Τρία με τέσσερα ευρώ επάνω βρίσκουμε φέτος στα ζαχαροπλαστεία και τους φούρνους τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Από 13 με 14 ευρώ το κιλό πέρσι και από 9-10 ευρώ το 2020 , φέτος στοιχίζουν 16 με 17 ευρώ το κιλό.

Έτσι, μελομακάρονα και κουραμπιέδες τείνουν να γίνουν για πολλά νοικοκυριά είδος πολυτελείας.

Οι αρτοποιοί προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν όσο χαμηλότερα γίνεται τις τιμές για να μην χάσουν και τους πελάτες που τους απέμειναν.

«Οι καταναλωτές για φέτος θα αγοράσουν μία το πολύ δύο φορές μελομακάρονα και κουραμπιέδες για το τραπέζι τους ενώ πέρσι έπαιρναν και τέσσερις και πέντε φορές, θα παίρνανε και για τα χωριά τους αν φεύγανε» λένε οι επιχειρηματίες.

Συγκεκριμένα οι αρτοποιοί για τους κουραμπιέδες θα χρειαστούν ζάχαρη άχνη την οποία την έβρισκαν πέρσι 1 ευρώ ενώ φέτος 2 ευρώ το κιλό. Το βούτυρο γάλακτος από από 10 ευρώ σκαρφάλωσε στα 16 ενώ η αμυγδαλόψυχα από 8 ευρώ πήγε στα 14.

Για τα μελομακάρονα το αλεύρι το 25αρι από 12 ευρώ πήγε στα 15 ενώ το μέλι οι αρτοποιοί από 8 ευρώ που το αγόραζαν φέτος θα δώσουν 13.

Πολλοί καταναλωτές έχουν μειώσει τις αγορές τους στα χριστουγεννιάτικα γλυκά καθώς κουραμπιέδες και μελομακάρονα πήραν αύξηση τουλάχιστον 20%. Πολλά νοικοκυριά μάλιστα θεωρούν ότι θα τους βγει πολύ πιο οικονομικά αν αγοράσουν και να τα φτιάξουν μόνοι τους.

Οι περισσότεροι καταναλωτές θα προσπαθήσουν να μπουν στο κλίμα των ημερών, όμως φέτος στις αγορές τους θα είναι πιο συγκρατημένοι.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.