ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Απριλίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διώξεις εναντίον Αμερικανών στα κατεχόμενα, για “διάδοση του Χριστιανισμού”

1 min read

Έφοδος της παράνομης «αστυνομίας» σε σπίτι Αμερικανού στα κατεχόμενα και «εξάλειψη του Χριστιανισμού»

Λάμπρος Καούλας

Επιδρομή της «αστυνομίας» και του «τελωνείου» του παράνομου καθεστώτος σε οικία και επιχείρηση Αμερικανών Προτεσταντών στα κατεχόμενα. Κατάσχεση της Βίβλου και επικίνδυνη δυσφήμιση από τουρκοκυπριακά ΜΜΕ. Για προπαγάνδα, προβοκάτσιες, παράνομη εισβολή και κατοχή και εθνοκάθαρση κατά των Ελληνοκυπρίων κατηγορεί την Τουρκία αμερικανικό προτεσταντικό περιοδικό. Ποιες είναι οι οργανώσεις «International Christian Concern» και «Middle East Concern» που τους υπερασπίζονται. Δείτε τα βίντεο στα τουρκικά που εμφανίζεται ο διωκόμενος Αμερικανός.

Αμερικάνος Χριστιανός Προτεστάντης στα κατεχόμενα στοχοποιήθηκε για την δραστηριότητά του από την παράνομη τουρκοκυπριακή «αστυνομία» και το «τελωνείο» του αποσχιστικού καθεστώτος. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε νωρίτερα το «SigmaLive» επικαλούμενο δημοσίευμα του «Persecution.org» (02/03/2021) του International Christian Concern, το σπίτι στο οποίο κατοικούσε (δεν διευκρινίζεται αν είναι τουρκοκυπριακό ή αν ανήκει σε Ελληνοκύπριο πρόσφυγα) είχε δεχθεί την έφοδο της «αστυνομίας». Επίσης, διασύρθηκε το όνομά του στα τουρκικά μέσα.

Η «Σημερινή Online» παρουσιάζει περισσότερες πληροφορίες γύρω από την υπόθεση καθώς είναι χαρακτηριστική του επιπέδου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα και της παρέμβασης της «αστυνομίας» σε θέματα ελευθερίας και πίστης.

mec.jpeg

Ο Ryan Keating στα κατεχόμενα

Σύμφωνα με το διαδικτυακό περιοδικό, πρόκειται για τον Ryan Keating, ο οποίος κατοικούσε προηγουμένως στην Τουρκία και στοχοποιήθηκε για την χριστιανική του πίστη και δραστηριότητα. Μετά είχε μετακομίσει στα κατεχόμενα. Το περιοδικό αναφέρει πως «η απέλαση είναι μια κοινή τακτική που χρησιμοποιεί η Τουρκία για να εξαλείψει την παρουσία του Χριστιανισμού».

Στις 27 Ιανουαρίου, οι κατοχικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνα και κατασχέθηκαν αντίτυπα της Βίβλου και άλλα βιβλία χριστιανικής λογοτεχνίας σε διάφορες γλώσσες. Η αστυνομική έρευνα διεξήχθη με την δικαιολογία πως η επιχείρησή του λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Μια ημέρα μετά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Kıbrıs Postası» δημοσίευσε ένα άρθρο που ισχυριζόταν πως ο Keating συνδεόταν με τον Πάστορα Andrew Brunson. Ο Brunson είχε φυλακιστεί για δύο χρόνια στην Τουρκία κατηγορούμενος για τρομοκρατία λόγω της πίστης του. Η «Kibris Postasi» ύστερα άλλαξε το άρθρο για να συμπεριλάβει ακόμα ένα Χριστιανό που ζει στα κατεχόμενα, αναφέρει το «ICC».

Ο Ευαγγελιστής Πάστορας Andrew Brunson αφέθηκε ελεύθερος τον Οκτώβριο του 2018 μετά από έντονες παραστάσεις της κυβέρνησης Donald Trump, αφού βρέθηκε στο επίκεντρο μιας διπλωματικής διαμάχης μεταξύ Άγκυρας-Ουάσινγκτον. Είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2016 και η τουρκική κυβέρνηση τον κατηγόρησε για σχέσεις με το κουρδικό PKK και το κίνημα του Fethullah Gülen (BBC, 12/10/2018).

Το προτεσταντικό περιοδικό αναφέρει πως «τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Κύπρο προηγούνται της παράνομης κατοχής του βορρά από το 1974. Όταν η Κύπρος έλαβε την ανεξαρτησία της το 1960, η Τουρκία υπέγραψε ως εγγυήτρια δύναμη μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα. Την δεκαετία του 1950, η τουρκική προπαγάνδα ξεκίνησε να δικαιολογεί την επερχόμενη εισβολή της και τις βίαιες, εγκληματικές της ενέργειες. Αυτό περιελάμβανε και την ψευδή διοργάνωση ούτω καλούμενων εγκλημάτων (όπως για παράδειγμα τη σφαγή της μπανιέρας του 1963) που σκοπό είχε να υποκινήσει την οργή κατά της ελληνοκυπριακής κοινότητας, η οποία είναι κυρίως χριστιανική». (Για μια ανάλυση της εργαλειοποίησης της «σφαγής της μπανιέρας» βλ. «Σημερινή», 21/12/2020)

«Αργότερα, με την πρόφαση της προστασίας των Τουρκοκυπρίων από τους Ελληνοκύπριους, η Τουρκία εισέβαλε επίσημα και συνεχίζει την παράνομη κατοχή του νησιού. Από τον καιρό της κατοχής, η Τουρκία εμπλέκεται στην εθνοκάθαρση των Ελληνοκυπρίων και αναρίθμητων παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παραβιάζοντας τον Χάρτη του ΟΗΕ, την Σύμβαση της Γενεύης, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και άλλες διεθνείς συμφωνίες», καταλήγει το «Persecution.org».

Παρουσία στα ΜΚΔ

Ο Keating παρουσιάζεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην τουρκική και σε ορισμένα βίντεο στο κανάλι «Ενός Χριστιανού στην Τουρκία» («Türkiye’de Bir Hristiyan») στο YouTube. Στο ένα συζητούν στα τουρκικά για θέματα Χριστιανισμού και το άλλο είναι κωμικό σκετσάκι.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.