ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διώξεις κατά μελών του ΕΟΠΥΥ για ζημία 15 εκατ. ευρώ

1 min read

Του Παναγιώτη Στάθη

Ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία, από την οποία προήλθε τεράστια ζημία στον οργανισμό, της τάξεως των 15 εκατομμυρίων ευρώ, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, σε βάρος 9 ατόμων – μεταξύ αυτών και πρώην μελών του ΕΟΠΥΥ – μετά από έρευνα για την επιβολή πλαφόν τιμής στην πώληση συγκεκριμένων ιατρικών υλικών. Σύμφωνα με τη δίωξη, οι τιμές των υλικών αυτών, αντί να μειωθούν, αυξήθηκαν τελικά, με αποτέλεσμα να ζημιώνεται ο οργανισμός. Δηλαδή το πλαφόν ήταν τελικά υψηλότερο από την προηγούμενη τιμή πώλησης του συγκεκριμένου ιατρικού  προϊόντος.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι πρώην μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, πρώην μέλη της διοίκησης του ΙΚΑ και του ΟΓΑ, καθώς και ειδικοί επιστήμονες. Η κατηγορία εμφανίζει τον ΕΟΠΥΥ να έχει ζημία της τάξεως των 15 εκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 2012-2014 εξαιτίας των δυο 2 αποφάσεων του ΔΣ του οργανισμού που επέβαλαν ανώτατο όριο δαπάνης σε συγκεκριμένα  ιατρικά υλικά (οστομικά).

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και των αρμοδίων τότε Υπουργών Οικονομίας, Εργασίας , Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Δικαστικές πηγές αναφέρουν, ωστόσο, ότι η διαβίβαση γίνεται για τυπικούς λόγους, καθώς οι επίμαχες αποφάσεις φέρουν και τις υπογραφές τους.

Η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας είχε ξεκινήσει μετά από πορισματική αναφορά του Σώματος Ελεγκτών Υγείας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι εμπλεκόμενοι, αν και υπήρχαν αντίθετες φωνές που υποστήριζαν ότι εάν έμπαινε πλαφόν θα ζημιωνόταν το Δημόσιο, άναψαν το “πράσινο” φως για την επιβολή του.

capital.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.