ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

29 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δημοτικές Εκλογές 2019: Οι μεγάλες μάχες του δεύτερου γύρου

1 min read

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, όπου πρόκειται να αναδειχθούν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που δεν κατάφεραν να πετύχουν την εκλογή τους στον πρώτο γύρο. Οι μονομάχοι προετοιμάζονται με αμείωτους ρυθμούς ενώ στα επιτελεία τους επικρατεί αγωνία για τη μητέρα των μαχών καθώς σε πολλές περιπτώσεις όλα μπορούν να κριθούν στις λεπτομέρειες.

Δήμος Βύρωνα

Στο δήμο Βύρωνα τα πράγματα είναι πολύ ρευστά καθώς η διαφορά των δύο υποψηφίων δημάρχων (Χρήστος Γώγος και Γρηγόρης Κατωπόδης) που πέρασαν στο β’ γύρο είναι μόλις 1,45. Ήδη ο Μίλτος Μπαντής που τερμάτισε τρίτος τάχθηκε υπερ του Χρήστου Γώγου. 

Δήμος Καισαριανής

Στον δήμο Καισαριανής ο υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη του ΚΚΕ Ηλίας Σταμέλλος (29,87%) θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον Χρήστο Βοσκόπουλο (28,61%). Και σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι πολύ ρευστά καθώς δεν αποκλείεται η μάχη των δύο να είναι στήθος με στήθος και στον δεύτερο γύρο.

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Ο γνωστός ηθοποιός και πρώην βουλευτής Γιάννης Βούρος έχει σημαντικό προβάδισμα στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας έναντι του σημερινού δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου (29,47% – . Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τον κ. Βούρο στηρίζουν αρκετά πρόσωπα από τον τρίτο σε ψήφους συνδυασμό ενώ ο συνδυασμός του κ. Βασιλόπουλο στηρίχθηκε κυρίως στην δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Δήμος Αγίας Παρασκευής

Στο δήμο Αγίας Παρασκευής ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς (στηρίζεται από τη ΝΔ) συγκέντρωσε 27,04% και ο Γιάννη Σταθόπουλος (στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) θα μονομαχήσουν στο δεύτερο γύρο. Και σε αυτό τον δήμο δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο για τον τελικό νικητή λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι η διαφορά των δύο στον πρώτο γύρο ήταν 0,62%.

Δήμος Βριλησσίων

Στο δήμο Βριλησσίων στο δεύτερο γύρο βρίσκονται ο Ξενοφών Μανιατογιάννης (29,27%) και ο πρώην βουλευτής και υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος (27,16%). Η μεταξύ τους διαφορά 2,11% προμηνύει μεγάλη μάχη στον δεύτερο γύρο.

Δήμος Ψυχικού – Φιλοθέης

Ιδιαίτερα αμφίρροπος αναμένεται να είναι ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Ψυχικού – Φιλοθέης, όπου θα κονταροχτυπηθούν δύο υποψήφιοι που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία: ο νυν δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 40,33% την προηγούμενη Κυριακή και ο Δημήτρης Γαλάνης, που «τερμάτισε» πρώτος με ποσοστό 42,85%. Και σε αυτή την περίπτωση κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Δήμος Αιγάλεω

Άλλος ένας δήμος στον οποίο θα υπάρξει μάχη μέχρις εσχάτων είναι αυτός του Αιγάλεω. Ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Μπίρμπας (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Γιάννης Γκίκας (Νέα Δημοκρατία) έχουν διαφορά μόλις 0,1%. Προς ώρας ο μόνος που έχει τοποθετηθεί για το τι θα πράξει στον δεύτερο γύρο είναι ο τρίτος Λάμπρος Σκλαβούνος ο οποίος μίλησε για ψήφο κατά συνείδηση.

Δήμος Αίγινας

Το ίδιο αμφίρροπη είναι η μάχη και στο δήμο Αίγινας. Οι δύο μονομάχοι Δημήτρης Μούρτζης και Γιάννης Ζορμπάς έχουν διαφορά 1,59%. Οπότε και σε αυτή την περίπτωση κανένας δεν μπορεί να προδικάσει το τελικό αποτέλεσμα. 

Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων

Στο δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων  η διαφορά ανάμεσα στον Σπύρο Πολλάλη και τον Κωνσταντίνο Καραγιάννη είναι 1,14%. Και σε αυτό το δήμο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Δήμος Κιλκίς

Αμφίρροπη επίσης είναι η μάχη στο δήμο Κιλκίς καθώς ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Δημήτρης Κυριακίδης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 31,35% και στη δεύτερη θέση ο Παύλος Τονικίδης με 30,17%. Η διαφορά τους είναι 1,18% και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η τελική έκβαση.

Δήμος Ληξουρίου

Στο δήμο Ληξουρίου η διαφορά ανάμεσα στον Γιώργο Κατσίβελη και τον Διονύση Αραβαντινό είναι μόλις 28 ψηφοδέλτια, ήτοι 0,59%. Και σε αυτό το δήμο προμηνύεται μάχη στήθος με στήθος για την ανάδειξη του νέου δημάρχου.

Δήμος Ανωγείων

Στο δήμο Ανωγείων η διαφορά μεταξύ των Μανώλη Καλλέργη και Σωκράτη Κεφαλογιάννη είναι 0,62% παρά το γεγονός ότι και οι δύο συγκέντρωσαν μεγάλα ποσοστά (45%-46%). 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.