ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δημοτικά σχολεία – Ζαχαράκη: Πώς θα γίνεται η τηλεκπαίδευση – Το ωράριο

1 min read

Ποιες ώρες θα γίνονται τα μαθήματα δημοτικού και ποιες του νηπιαγωγείου – Τι θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν πρόσβαση – Πώς θα δοθούν τα ηλεκτρονικά μέσα σε μαθητές που δεν διαθέτουν

Για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών και την εφαρμογή της υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης μίλησε στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. Η υφυπουργός τόνισε ότι έχουν σταλεί οδηγίες για προγράμματα και ωράρια σε όλα τα σχολεία κι αναφέρθηκε στη δύσκολη εξίσωση που καλούνται να λύσουν και οι γονείς που τηλεργάζονται κι έχουν παιδιά σε διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης. Πρόσθεσε ότι τηλεκπαίδευση μέσω των ειδικών πλατφορμών, όπως του webex, θα γίνεται σε συνδυασμό με την εκπαιδευτική τηλεόραση.

Ξεκαθάρισε ότι «τα σχολεία μας είναι πολύ ασφαλή» και η απόφαση πάρθηκε λόγω της «κινητικότητας γύρω από τα σχολεία».

Για τα παιδιά του νηπιαγωγείου είπε ότι «δεν είναι εύκολο, γιατί είναι άλλη η ηλικία και η εκπαίδευση. Θα καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια οι νηπιαγωγοί μας. Θα γίνονται δραστηριότητες σαν παιχνίδια ή ακόμα και ασκήσεις γυμναστικής, ζωγραφικής, μουσικής. Οι διδακτικές ώρες θα είναι ημίωρες. Η εικόνα θα μοιράζεται μεταξύ νηπιαγωγού και παιδιού για να γίνονται οι δραστηριότητες».

Οπως είπε η κ. Ζαχαράκη θα ξεκινούν στις 14:10 τα μαθήματα του δημοτικού σχολείου μέχρι και τις 14:40, όπου θα είναι η πρώτη ώρα. Ακολούθως θα υπάρχει δεκάλεπτο διάλειμμα και το ωράριο λήγει στις 17:20.

Αντίστοιχα, το νηπιαγωγείο ξεκινά στις 14:10 και θα διαρκεί μέχρι τις 16:20.

[slide-anything id=”72511″]

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.