ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δημόσιο -ΟΤΑ: «Υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού για μόνιμους και συμβασιούχους»

1 min read

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την εγκύκλιο για μέτρα αναφορικά με τον κορωνοϊό, στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ μέχρι τις 31/8 ασκεί με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ-ΟΤΑ. Όπως τονίζει «όχι μόνο δεν καλύπτει τις ανάγκες προστασίας των εργαζομένων αλλά υποτιμά και τη κρισιμότητα της κατάστασης όταν εκθέτει τους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες χωρίζοντάς τους σε κατόχους Ι.Χ. ή μη.  Όταν επίσης μεταφέρει στην ατομική ευθύνη τους συναδέλφους που γυρνάν από διακοπές αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό χωρίς να παίρνει το κράτος ή οι Δήμοι την ευθύνη τόσο για προληπτικά τεστ όσο και την καταβολή των απαραίτητων ΜΑΠ (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, διαχωριστικά)», προσθέτει.

Για το λόγο αυτό ζητά:

-Υποχρεωτική εφαρμογή των τεστ με ευθύνη των δημοτικών αρχών και μάλιστα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους μόνιμους ή συμβασιούχους, είτε επιστρέφουν από άδεια είτε όχι.

-Απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και άμεσα μέτρα υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους.

-Να γίνεται συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων με επαγγελματική έκθεση στον SARS-CoV-2 (ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ,ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ) και αναγγελία ως επαγγελματικής ασθένειας κάθε κρούσματος σε εργαζόμενους

-Να εξασφαλισθούν τα κατάλληλα και απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους και να παρθούν πρόσθετα συλλογικά οργανωτικά μέτρα για την προστασία της υγείας τους.

-Να προσληφθούν μόνιμοι Ιατροί Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο αλαλούμ αλλά και τα fake news Θεοδωρικάκου σχετικά με την εγκύκλιο αναφέρθηκε με ρεπορτάζ της η aftodioikisi.gr.  Παράλληλα χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι θα γίνονται τεστ κορωνοϊού στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ που επιστρέφουν από διακοπές σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ή που εμφανίζουν συμπτώματα , όχι όμως σε αυτούς του συνόλου του δημοσίου τομέα.

ANAΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ-ΟΤΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η νέα έξαρση της πανδημίας αποδεικνύει προκλητικά τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που συνεχίζει να παίζει «στα ζάρια» την υγεία του λαού, προκειμένου να μη βάλει σε κίνδυνο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Τα όσα ακούγονται από κυβερνητικά στελέχη περί «ατομικής ευθύνης» και «χαλάρωσης» στην εφαρμογή των μέτρων -ή ακόμη και η ψεύτικη εικόνα που παρουσιάζουν για την κατάσταση στο σύστημα Υγείας- δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι πάνω από την υγεία του λαού βρίσκονται οι ανάγκες των μεγαλοξενοδόχων, εφοπλιστών και τραπεζιτών.

Η εγκύκλιος που κυκλοφόρησε το Υπουργείο Εσωτερικών για μέτρα στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ μέχρι τις 31/8 όχι μόνο δεν καλύπτει τις ανάγκες προστασίας των εργαζομένων αλλά υποτιμά και τη κρισιμότητα της κατάστασης όταν εκθέτει τους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες χωρίζοντάς τους σε κατόχους Ι.Χ. ή μη.  Όταν επίσης μεταφέρει στην ατομική ευθύνη τους συναδέλφους που γυρνάν από διακοπές αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό χωρίς να παίρνει το κράτος ή οι Δήμοι την ευθύνη τόσο για προληπτικά τεστ όσο και την καταβολή των απαραίτητων ΜΑΠ (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, διαχωριστικά).

Τα Σωματεία πρέπει να μπουν μπροστά και να απαιτήσουν.

Υποχρεωτική εφαρμογή των τεστ με ευθύνη των δημοτικών αρχών και μάλιστα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους μόνιμους ή συμβασιούχους, είτε επιστρέφουν από άδεια είτε όχι.

Απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και άμεσα μέτρα υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους.

Να γίνεται συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων με επαγγελματική έκθεση στον SARS-CoV-2 (ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ,ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ) και αναγγελία ως επαγγελματικής ασθένειας κάθε κρούσματος σε εργαζόμενους

Να εξασφαλισθούν τα κατάλληλα και απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους και να παρθούν πρόσθετα συλλογικά οργανωτικά μέτρα για την προστασία της υγείας τους.

Να προσληφθούν μόνιμοι Ιατροί Εργασίας».

ΠΗΓΗ aftodioikisi.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.