ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δήμος Θεσσαλονίκης: Το «αντάρτικο» του Ορφανού ακύρωσε την υποψηφιότητα Καϊτεζίδη που ήθελε ο Μητσοτάκης

1 min read

«Οχι» είπε τελικά ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στο αρχικό «ναι» που είχε πει στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη για να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο νυν δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη είχε δεχτεί την πρόταση και είχε δηλώσει ότι θα ήθελε να προχωρήσει, αρκεί αυτή να έχει αυτοδιοικητικά και ενωτικά χαρακτηριστικά.

Η αρχική θετική τοποθέτηση του κ. Καϊτεζίδη είχε προκαλέσει ποικίλα και κυρίως θετικά σχόλια, ενώ ο στενός του συνεργάτης και νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας – Χορτιάτη Μιχάλης Γεράνης ανακοίνωσε -εμμέσως, πλην σαφώς- μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος για τον δήμο.
Από το βράδυ της Πέμπτης, όμως, διαφάνηκε ότι ο κ. Καϊτεζίδης, ζυγίζοντας μια σειρά παραμέτρων, όπως το «αντάρτικο» του κ. Ορφανού αλλά και τις υπόλοιπες υποψηφιότητες δεξιών για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, έγερνε στο να αρνηθεί την πρόταση της Ν.Δ. Οπως και τελικά έγινε, καθώς χθες το μεσημέρι ο κ. Καϊτεζίδης ανακοίνωσε ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

Η ανακοίνωση του κ. Καϊτεζίδη

«Ο δήμος μου και η αγάπη των συμπολιτών μου είναι ο οδηγός μου και στις επόμενες εκλογές. Τα λόγια αυτά είπα και στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη σε πρόσφατη συνάντησή μας με αφορμή κάποια δημοσιεύματα που με εμφάνιζαν ως πιθανό υποψήφιο για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης. Με τους συνεργάτες μου, κυρίως όμως με όλους τους συνδημότες μου, συνεχίζουμε το έργο που ξεκινήσαμε σε κάθε γωνιά του μεγάλου μας δήμου. Προχωράμε ενωμένοι και δημιουργικοί. Πιο πολλοί από κάθε άλλη φορά. Με κοινή στέγη έναν μεγάλο συνδυασμό, που τους χωρά όλους. Με την εμπιστοσύνη του κόσμου δίπλα στους συνδημότες μας, όπως πάντοτε» αναφέρεται στην ανακοίνωσή του.
Χθες το πρωί ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Ορφανός ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω ακόμα κι αν το ζητήσει ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και ότι είναι έτοιμος για «συμμαχίες και συγκρούσεις».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ερωτηθείς σχετικά, υποστήριξε πως προτού ανακοινώσει την υποψηφιότητά του μίλησε με τη Ν.Δ. γι’ αυτή του την απόφαση, η οποία, όπως είπε, είναι καθαρά προσωπική.

Για τις φήμες που κυκλοφόρησαν, ότι κατεβαίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές επειδή δεν ήταν στις λίστες της Ν.Δ. για τις εθνικές εκλογές, είπε «στη λίστα θα ήμουν, εάν το ήθελα».

Για τον κ. Καϊτεζίδη αρκέστηκε να πει «είναι ένας καλός φίλος» και έκανε γνωστό πως μίλησαν, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τι ακριβώς είπαν. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «δεν θα κάνει πίσω» σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του. Ο Γιώργος Ορφανός, συμπλήρωσε πως, «επιθυμώ να μετατρέψουμε τη Θεσσαλονίκη σε μία πόλη ασφαλή, οικονομικά ευημερούσα με δυναμική στρεφόμενη προς Βορρά, κέντρο παιδείας. Μία πόλη που θα αντικατοπτρίζει την πορεία της στην ιστορία και το λαμπρό ρόλο που της αξίζει».

Τι θα κάνει τώρα η Νέα Δημοκρατία; Η αλήθεια είναι ότι η εμφάνιση του κ. Ορφανού στη συνέντευξη Τύπου δεν απέπνεε εικόνα μιας νικηφόρου υποψηφιότητας, όμως ο κ. Καϊτεζίδης υπήρξε ξεκάθαρος ότι δεν θέλει αντάρτες και κάποιοι ήδη προεξοφλούν ότι θέλει να πει «όχι» στον κ. Μητσοτάκη.

Σε αυτό το σενάριο, η ΝΔ θα βρεθεί πάλι στην αρχή να ψάχνει υποψήφιο, εκτός και αν καταλήξει εκεί όπου μπορούσε ήδη να βρίσκεται: στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Ζέρβα –παλιού της παράταξης Μπουτάρη, αλλά υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ τον Σεπτέμβριο 2015– ο οποίος παρουσιάζει την υποψηφιότητά του στο «Μακεδονία Παλλάς» την προσεχή Τετάρτη.

 

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Δημοκρατία», seleo.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.