ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δήμαρχος Ραφήνας: Οι νεκροί θα είναι 120 -Βόμβες για ανεπαρκείς υπουργούς .Video

1 min read

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς μίλησε για «συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων που άφησαν τον κόσμο να καεί χωρίς να τον προειδοποιήσουν. Μπορούν να δουν πως κανένα πυροσβεστικό δεν μπήκε όταν πέρασε η φωτιά στο Μάτι. Κανένα πυροσβεστικό δεν κάηκε ενώ κάηκαν 400 οχήματα».

«Προσπαθούν να μεταθέσουν ευθύνες αυτοί που τις έχουν για να πάνε σε ανθρώπους της πρώτης γραμμής», είπε ο κ. Μπουρνούς μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Αυτοί που φταίνε ήταν εκείνοι που ήταν ανεπαρκείς. Δεν μας δόθηκε καμία σύσταση εκκένωσης. Και να μας δινόταν, δεν ήμαστε αρμόδιοι όταν φεύγει η φωτιά από ένα Δήμο» είπε ο δήμαρχος Ραφήνας.

Ο κ. Μπουρνούς ισχυρίστηκε ότι προσπαθούν να του μεταθέσουν ευθύνες: «Ο κ. Τόσκας είπε πως ενημερωθήκαμε για εκκένωση. Αυτό είναι ψευδές. Είναι όλα καταγεγραμμένα».

«Ο πρώτος άνθρωπος που πήρα ήταν ο αντιπεριφερειάρχης αλλά ήταν εκτός» είπε ο κ. Μπουρνούς και μετά απέφυγε να πει ποιον πήρε μετά, αφήνοντας ωστόσο υπόνοιες για συγκεκριμένα πρόσωπα.

«Δεν είχα αρμοδιότητα να δώσω εντολή για εκκένωση. Αν έδινα και σκοτωνόταν κάποιος…», επεσήμανε ο δήμαρχος Ραφήνας.


«Θα έχουμε 120 νεκρούς» είπε ο κ. Μπουρνούς.

Κατέθεσε ο δήμαρχος Ραφήνας για τις φωτιές στην Αττική

Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί, με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, η προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια των πυρκαγιών στην ανατολική Αττική και έχει ήδη εξετάσει πολλούς μάρτυρες, είχε κληθεί να καταθέσει σήμερα, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς.

Η έρευνα που διατάχθηκε την επομένη της καταστροφής από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έχει ήδη ξεκινήσει και σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική λειτουργός έχει ζητήσει την άμεση περαίωση της έρευνας που διενεργεί η Πυροσβεστική ενώ έχει προχωρήσει και σε εξέταση κάποιων μαρτύρων.

Στόχος η ταχεία ολοκλήρωση των ερευνών και ο εντοπισμός των υπευθύνων προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τους θανάτους των αθώων που βρήκαν φρικτό θάνατο στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.