ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δήλωση – σοκ ! Λίγο πριν δει τον Ερντογάν ο Κυριάκος διέγραψε την Κυπριακή ΑΟΖ!

1 min read

Την ώρα που το Μαξίμου διέρρεε την ημερομηνία συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον  Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν, στις 24 ή 25 Σεπτεμβρίου στον ΟΗΕ,  κατέβασε από το… ράφι το θέμα της Κυπριακής ΑΟΖ !

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού στη ΔΕΘ έβαλε στο ράφι το προσφυγικό λέγοντας ότι είναι θέμα της ΕΕ και της Τουρκίας, σήμερα κατά τη διάρκεια της υποδοχής του Νίκου Αναστασιάδη, έκανε μια τοποθέτηση σοκ για τον Κυπριακό ελληνισμό αλλάζοντας την εθνική γραμμή στο θέμα των παραβιάσεων που κάνουν οι Τούρκοι στην Κυπριακή ΑΟΖ!

Ο πρωθυπουργός αντί να αναφερθεί στην παραβίαση από την Τουρκία της ΑΟΖ, της μεγαλονήσου μίλησε για παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας ανοιχτά της Κύπρου. Μια θέση που χρησιμοποιούν οι Αγγλοι, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη της Κυπριακής ΑΟΖ.

Ιδού η δήλωση του κ. Μητσοτάκη στην προσφώνησή του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας : «Αντιλαμβάνομαι ότι τα προσκόμματα της άλλης πλευράς σχετικά με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων δεν οδηγούν σε πρόοδο, παρά την δική σου εξαιρετικά εποικοδομητική στάση. Ενώ, ταυτόχρονα, η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στα ανοιχτά της Κυπριακής Δημοκρατίας εξακολουθεί να προκαλεί. Συνοδευόμενη, μάλιστα, και από μία συγκρουσιακή ρητορική, καταδεικνύει και την διεθνή της απομόνωση.»

Εαν δεν πρόκειται για λεκτικό λάθος μιλάμε για σαφέστατη αλλαγή της εθνικής στρατηγικής με ότι αυτό σημαίνει για τα ζητήματα της ΑΟΖ τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο.

Δημοσίευση στα Social Media