ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δήλωση-πρόκληση του Άδωνι Γεωργιάδη για τη συμφωνία των Πρεσπών

1 min read

Είναι δεδομένο ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το θέμα της αλλαγής ή της εξαφάνισης της ντροπιαστικής συνθήκης των Πρεσπών, που υπέγραψε με το… αριστερό χέρι ο Κοτζιάς και χειροκροτούσε ο Τσίπρας…

Όταν βγαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και λέει ότι «και ο Μέγας Αλέξανδρος να γίνει αύριο πρωθυπουργός, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να καταργηθεί μονομερώς από την Ελλάδα», δήλωση που έκανε δημοσίως στον Focus 103,6 Fm, τότε όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ποιες είναι οι σκέψεις της σημερινής κυβέρνησης.

Συμπλήρωσε μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης: «Τα παράπονά σας στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι σε εμάς», ξεχνώντας προφανώς ότι οι ίδιοι άνθρωποι πριν από τις εκλογές μιλούσαν για επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών και καταδίκαζαν τον ΣΥΡΙΖΑ για τις υπογραφές με τους Σκοπιανούς, αλλά τώρα άλλαξε το τροπάριο.

Η δήλωση: «εμείς και καταψηφίσαμε και πρόταση δυσπιστίας κάναμε και στα συλλαλητήρια πήγαμε, ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε» δεν καλύπτει κανέναν, γιατί άλλα πράγματα γίνονται τώρα, ενώ η τοποθέτησή του «η συμφωνία (σ.σ.: των Πρεσπών) προβλέπει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εμποδίσει με βέτο την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων», δείχνει και το μέγεθος του χάσματος που υπάρχει ανάμεσα στην κυβέρνηση και στη βούληση του λαού της Μακεδονίας και γενικότερα του ελληνικού λαού γι’ αυτό το θέμα.

Ο υπουργός μίλησε και για το Μεταναστευτικό, λέγοντας ότι «δεν είναι ΕΝΦΙΑ, έχεις να κάνεις με ανθρώπους» και τόνισε ότι «υπάρχουν ακόμη ροές από τον Εβρο, γιατί παρά τον φράχτη και τη φύλαξη των συνόρων οι διακινητές περνούν με βάρκες μέσω θαλάσσης». Πρόσθεσε, όμως, ότι η κυβέρνηση με τον νέο νόμο περί ασύλου προσπαθεί -εκμεταλλευόμενη και τον χειμώνα- να μειώσει τον χρόνο παραμονής στην Ελλάδα των αλλοδαπών ώσπου να βγει η απόφαση για το άσυλο από τα 10 χρόνια στους έξι μήνες και μετά το διάστημα αυτό «θα γίνονται επιστροφές».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.