ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δήλωση – πρόκληση από τον Πρόεδρο της Αλβανίας: Ο αλβανικός στρατός ξέρει που είναι τα σύνορα

1 min read

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του Έλληνα πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, και του Προέδρου της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα. Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις τουΝίκου Κοτζιά ότι «ο ελληνικός στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα με την Αλβανία», ο Ιλίρ Μέτα σχολίασε σχετικά, κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου των δημοσιογράφων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου.

«Διαδόθηκε μια είδηση “Fake News”, σύμφωνα με την οποία ένας πρώην υπουργός γειτονικής χώρας δήλωσε ότι ο στρατός της χώρας του δεν αναγνωρίζει τα σύνορα της Αλβανίας. Οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμοι είτε όταν αυτές οι ειδήσεις είναι αληθινές, είτε όταν πρόκειται για “Fake News”. Σε τέτοιες περιπτώσεις αποκτά ιδιαίτερη σημασία ο ρόλος των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία πρέπει να διατηρούν απόσταση από κάθε είδους χειραγώγηση, η οποία διογκώνει τον αντίκτυπο αυτής της ρητορικής που μας απομακρύνει από τη συνεργασία μεταξύ μας. Αν πρόκειται για “Fake News” τότε πρέπει όλοι να εργαστούμε για να απομονώσουμε τέτοια νέα. Εάν πρόκειται για αληθινές ειδήσεις, φυσικά τότε το ζήτημα είναι λίγο πιο σοβαρό», επισήμανε ο Ιλίρ Μέτα.

«Φυσικά, εγώ δεν ανησυχώ γι ‘αυτό, γιατί οι διοικητές των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, γνωρίζουν που βρίσκονται τα σύνορα και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση τους από κανένα άλλο κράτος, καθώς είμαστε μια δημοκρατική χώρα. Ανησυχώ όμως γιατί πρέπει να δώσουμε σημασία στη γλώσσα της συνύπαρξης. Τα Βαλκάνια είναι μια ιδιαίτερα πολύπαθη περιοχή -και ιστορικά και εθνικά- και υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα για τις μειονότητες. Η μόνη λύση είναι η συγκατοίκηση, η αρμονική συνύπαρξη και η εμμονή στις ιδρυτικές αρχές της Ευρώπης», τόνισε ο Αλβανός Πρόεδρος, σύμφωνα με το Oranews.tv.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.