ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δήλωση «φωτιά Π.Παναγιωτόπουλος Διαφοροποιείται από τη «γραμμή» Κ.Μητσοτάκη

1 min read

Δήλωση “φωτιά”  από το ηγετικό στέλεχος της ΝΔ και τ. βουλευτή και υπουργό (σε τρεις κυβερνητικές θητείες) Πάνο Παναγιωτόπουλο.

  • Ο πρώην υπουργός της ΝΔ και αναφερόμενος στην φετινή  επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας διαφοροποιείται πλήρως από την γραμμή του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη κάνοντας λόγο ουσιαστικά για «έλλειμμα Δημοκρατίας» λέγοντας πως η Δημοκρατία που έχουμε σήμερα απέχει -επί το αρνητικότερον βέβαια- από αυτή  που είχε οραματιστεί ο ιδρυτής της ΝΔ και Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.  

«Η 48η Επέτειος της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι ημέρα περίσκεψης για όλους μας.

Ας αναλογιστούμε πόσο απέχει η Δημοκρατία, που βιώνουμε σήμερα, από εκείνη, που οραματίστηκε και δημιούργησε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, μετά την πτώση της Δικτατορίας!», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Π.Παναγιωτόπουλος  και επικεφαλής του ιδρύματος  «ΔΥΝΑΜΗ για την ΕΛΛΑΔΑ», μιλώντας σε ΜΜΕ της Περιφέρειας, με αφορμή τη σημερινή Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Μάλιστα ο τ. υπουργός της ΝΔ έκανε σαφή νύξη για την ανάγκη δημιουργίας νέων Πατριωτικών και Κοινωνικών Πρωτοβουλιών, όπως τις αποκάλεσε:

«Ας είναι η σημερινή επέτειος αφετηρία για νέες Πατριωτικές και Κοινωνικές Πρωτοβουλίες, που θα θωρακίσουν Αμυντικά και Οικονομικά την Ελλάδα και θα την ξαναβάλουν στο δρόμο της παραγωγικής διαδικασίας», σημείωσε με νόημα.

Πιο συγκεκριμένα  ο πρώην Υπουργός σε  τρεις κυβερνητικές θητείες (Άμυνας επι Κ.Καραμανλή και Εργασίας και Πολιτισμού  επί Α.Σαμαρά)  και γνωστός δικηγόρος και δημοσιογράφος, επισήμανε ότι

  • «και στην Ελλάδα, όπως και σε ολόκληρη την Ευρώπη, αντιμετωπίζουμε μία βαθιά κρίση αντιπροσωπευτικότητας των Δημοκρατικών Θεσμών, όπου μεγάλα στρώματα της κοινωνίας αισθάνονται ότι οι κρίσιμες αποφάσεις, που αφορούν στο παρόν και στο μέλλον τους λαμβάνονται ερήμην τους, από πολιτικές και επιχειρηματικές ελίτ, που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα των ολίγων και όχι το δημόσιο συμφέρον των πολλών».

«Την ίδια στιγμή», συνέχισε,

«η Ενωμένη Ευρώπη βρίσκεται σε διαρκή περιδίνηση, καθώς οι ηγεσίες των περισσοτέρων Κρατών της αποδεικνύονται αδύναμες στο να αντιμετωπίσουν, από κοινού, τις μεγάλες προκλήσεις, που προκύπτουν από τις ραγδαίες ανατροπές, που συντελούνται στο παγκόσμιο γεωπολιτικό, οικονομικό και γεωστρατηγικό σύστημα, με αποτέλεσμα ο Ευρωπαϊκός ορίζοντας να γίνεται πιο σκοτεινός.

Λείπουν οι προσωπικότητες, με το ειδικό πολιτικό βάρος, που θα μπορούσαν να διαχειριστούν αποτελεσματικά την εξελισσόμενη πρωτοφανή κρίση, να διασφαλίσουν την Ειρήνη, τη Σταθερότητα, την Ασφάλεια και την Πρόοδο στην Ευρωπαϊκή ήπειρο και να θωρακίσουν τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των λαών, τα οποία βάλλονται από παντού».

Και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος κατέληξε λέγοντας:

«Η περίσκεψη και ο προβληματισμός της σημερινής Επετείου, ας είναι η αφετηρία για νέες Πατριωτικές και Κοινωνικές Πρωτοβουλίες, που θα θωρακίσουν Αμυντικά και Οικονομικά την Ελλάδα, θα την ξαναβάλουν στο δρόμο της παραγωγικής διαδικασίας, θα επεκτείνουν τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και θα δώσουν την ευκαιρία στη χώρα μας να ανακτήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις Ευρωπαϊκές εξελίξεις, που είχε την Ιστορική Περίοδο που ήταν στο πηδάλιο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής!».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.