ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δηλώσεις-”φωτιά Λαβρόφ κατά Βαρθολομαίου: ”Αποστολή του είναι να «θάψει» την επιρροή της Ορθοδοξίας-Δουλεύει με τις ΗΠΑ Βίντεο

1 min read

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, τόσο κατά των ΗΠΑ, όσο και κατά του κυρίου Βαρθολομαίου.

Ο ”πόλεμος” για το Ουκρανικό παίρνει πλέον διαστάσεις, με την Μόσχα να ανεβάζει τους τόνους γι’ αυτό το ζήτημα για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό.   

Οι δηλώσεις Λαβρόφ 

Οι ΗΠΑ καταβάλλουν προσπάθειες, προκειμένου να εξουδετερώσουν τον ρόλο της Ορθοδοξίας παγκοσμίως, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος παράλληλα και στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Η αποστολή του, προφανώς, προετοιμάζεται από τους Αμερικανούς και δεν κρύβουν ότι συνεργάζονται ενεργά μαζί του, χρησιμοποιώντας το σύνθημα της ”ελευθερίας της θρησκείας και πίστης”. Η αποστολή του Βαρθολομαίου, προφανώς, είναι να θάψει την επίδραση της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο. Απλώς δεν βλέπω κάποια εξήγηση για τη δράση αυτού του άνδρα» επεσήμανε ο ίδιος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρομοιάζοντας μάλιστα τις ενέργειές του με το «Κουτί της Πανδώρας». 

Αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από το «ουκρανικό αυτοκέφαλο», ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι Αμερικανοί ήταν ο λόγος που ώθησαν τον Βαρθολομαίο να ακολουθήσει τον δρόμο του σχίσματος, υπονομεύοντας παραδόσεις αιώνων.  

Δείτε βίντεο με την συνέντευξη: 

Δημοσίευση στα Social Media