ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δικηγόρος οικογένειας παιδιού που κλειδώθηκε μέσα στο σχολικό Βλέποντας το σου έρχεται να κλάψεις

1 min read

Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας για το περιστατικό, αλλά και την κατάσταση του παιδιού που δεν μπορεί καν να κοιμηθεί.

Ογνωστός δικηγόρος, Θέμης Σοφός, ο οποίος έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της οικογένειας του δίχρονου παιδιού που ξεχάστηκε κλειδωμένο πολλές ώρες μέσα στο σχολικό λεωφορείο, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» για το περιστατικό.

Ο κ. Σοφός επεσήμανε ότι κατά σύμπτωση βρέθηκε το παιδί από μια κοπέλα που άκουσε το κλάμα του, μέσα από το σχολικό το οποίο ήταν παρκαρισμένο στη Βούλα, μακριά από τον παιδικό σταθμό στη Βάρκιζα, όπου θα έπρεπε να βρίσκεται το παιδί.

Ο κ. Σοφός υπογράμμισε ότι πρόκειται για κλασική περίπτωση έκθεσης ανηλίκου. Συμπλήρωσε δε πως όλα όσα έγιναν είναι και πέρα από τον κανονισμό του σχολείου, αφού για παράδειγμα το σχολικό αφού μετέφερε τα παιδία στο σχολείο θα έπρεπε να παραμείνει στο πάρκινγκ του σχολείου κι όχι να το πάρει ο οδηγός για να πάει στο σπίτι του.

Ο κ. Σοφός είπε μεταξύ άλλων, ότι το παιδάκι μετά το περιστατικό βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Δεν μπορεί να κοιμηθεί καθώς είναι ολοφάνερα σοκαρισμένο,. «Βλέποντας το σου έρχεται να κλάψεις», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας.

Oργή από τη μητέρα του παιδιού που ξέχασαν σε σχολικό λεωφορείο – «Είναι στυγνοί εγκληματίες» 

 Το μόλις δύο ετών κορίτσι αποκοιμήθηκε στο λεωφορείο και δεν κατέβηκε με τα άλλα παιδάκια, όταν αυτό έφτασε στον σταθμό. Έτσι, παρέμεινε μέχρι το μεσημέρι στο λεωφορείο, χωρίς κανείς να το αναζητήσει. Κάποια στιγμή που το παιδί ξύπνησε και διαπίστωσε ότι ήταν μόνο του μέσα στο λεωφορείο, έβαλε τα κλάματα.

Διερχόμενη γυναίκα το άκουσε και ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία που έσπευσε στο σημείο. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε ο οδηγός του σχολικού που ξεκλείδωσε την πόρτα για να βγει η μικρή.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα και ειδικότερα οι υπεύθυνοι του σταθμού, ο οδηγός και οι συνοδοί, κατηγορούμενοι για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ωστόσο στην πορεία αφέθηκαν ελεύθεροι με απόφαση εισαγγελέα μέχρι να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση.

«Είναι στυγνοί εγκληματίες»

Στο μεταξύ, η μητέρα της μικρής σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 ξεχειλίζει από οργή. Σε ερώτηση για το τι θα έλεγε στην ιδιοκτήτρια του ιδιωτικού παιδικού σταθμού, αν την είχε μπροστά της, η κα Ιωάννα Καρβέλα υποστήριξε: «Να σταματήσει να κάνει αυτή τη δουλειά. Δεν μπορεί να την κάνει. Είναι ανεύθυνη, απαράδεκτη στη συμπεριφορά της. Είναι στυγνοί εγκληματίες. Δεν είναι, απλά, εγκληματική αμέλεια. Είναι στυγνό έγκλημα», τόνισε. 

Η κα. Καρβέλα αναφέρθηκε και στο τι έκανε όταν ενημερώθηκε από την Αστυνομία για το περιστατικό. «Όταν το έμαθα, έτρεξα. Πώς δεν τράκαρα; Ήμουν στο σούπερ μάρκετ εκείνη τη στιγμή και ψώνιζα. Και έφυγα άρον-άρον να βρω το παιδί», είπε και πρόσθεσε: «Η κοπέλα που βρήκε το παιδί, έκλαιγε. Της ζήτησαν να φύγει και εκείνη ρωτούσε συνεχώς αν με είχαν ενημερώσει» τονίζοντας ότι οι υπεύθυνοι του σχολείου δεν την έχουν καν καλέσει στο τηλέφωνο.

«Να ενημερωθούν οι γονείς για το τι γίνεται, είναι απίστευτη η απάθειά τους», είπε ακόμη η μητέρα του παιδιού, ενώ σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για το πώς είναι η μικρή, απάντησε: «Το παιδί είναι σε σοκ, δεν μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ. Της λέμε να την πάμε μία βόλτα, της βάζουμε τα παπουτσάκια και δεν δέχεται να τα βάλει για να βγει έξω».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.