ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δικαίωση Trump από το Ανώτατο Δικαστήριο για το φορoλογικό «απόρρητο» Προσωρινό μπλόκο στο Κογκρέσο

1 min read

Προσωρινό «μπλόκο» στην πρόσβαση του Κογκρέσου στα φορολογικά αρχεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ επέβαλε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, δικαιώνοντας τον Donald Trump.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου John Roberts εμπόδισε προσωρινά την αρμόδια επιτροπή Μέσων και Πόρων της Βουλής των Αντιπροσώπων να αποκτήσει από την Υπηρεσία Φορολογικών Εσόδων (IRS) τις ομοσπονδιακές φορολογικές δηλώσεις ετών του πρώην προέδρου.
Η εντολή του Roberts ήρθε μία ημέρα αφότου οι δικηγόροι του Trump κατέθεσαν επείγουσα αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την αναβολή, όπως μεταδίδει το CNBC.
Ένας ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε προηγουμένως την IRS να παραδώσει τις φορολογικές δηλώσεις του Trump στην επιτροπή, η οποία έχει δηλώσει ότι τις χρειάζεται στο πλαίσιο της έρευνας για τον τρόπο με τον οποίο η υπηρεσία ελέγχει τις φορολογικές δηλώσεις των προέδρων.
Ο Trump είχε ασκήσει έφεση κατά της διαταγής αυτής στο Αμερικανικό Εφετείο της Περιφέρειας της Κολούμπια, αλλά έχασε αυτή την προσπάθεια.
Την περασμένη εβδομάδα, η ολομέλεια του εφετείου απέρριψε το αίτημα του Trump να επανεξετάσει την υπόθεση, με αποτέλεσμα να ζητήσει την παρέμβαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Κόντρα από το 2019

Η αντιπαράθεση γύρω από την υπόθεση ξεκινά από το 2019, όταν η Επιτροπή μήνυσε τον Trump για να τον αναγκάσει να αποκαλύψει τις φορολογικές του δηλώσεις.
Ο Trump ήταν ο πρώτος πρόεδρος εδώ και τέσσερις δεκαετίες που δεν έδωσε στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις, καθώς είχε ως στόχο να κρατήσει μυστικές τις λεπτομέρειες της περιουσίας του και τις δραστηριότητες της εταιρείας Trump Organization.

Η Επιτροπή στο αίτημά της επικαλέστηκε έναν ομοσπονδιακό νόμο που εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο της Επιτροπής Μέσων και Πόρων της Βουλής να ζητήσει από την Υπηρεσία Φορολογικών Εσόδων (IRS) τις φορολογικές δηλώσεις οποιουδήποτε ατόμου.
Οι Δημοκρατικοί της Βουλής έχουν υποστηρίξει ότι χρειάζονται τις φορολογικές δηλώσεις του Trump για να εξακριβώσουν αν η IRS προβαίνει σε κατάλληλους ελέγχους των φορολογικών δηλώσεων προέδρων και να αξιολογήσει εάν χρειάζεται νέα νομοθεσία.
Οι δικηγόροι του Τραμπ χαρακτήρισαν αυτή την εξήγηση «προσχηματική» και «υποκριτική», λέγοντας ότι ο πραγματικός στόχος είναι να ανακαλυφθούν πολιτικά επιζήμιες πληροφορίες για τον Trump, ο οποίος σκέφτεται να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία το 2024.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.