ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας για το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Νοσ. Παίδων Η Αγία Σοφία

1 min read

Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που χρήζουν καρδιοχειρουργικής επέμβασης, αντιμετωπίζονται από το «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο», και δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους, υπογραμμίζει το υπουργείο Υγείας, σχολιάζοντας δημοσιεύματα για την λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθέτει επίσης, ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, υποδέχεται όλα τα περιστατικά COVID-19 ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει τα εξής:

Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που χρήζουν καρδιοχειρουργικής επέμβασης, αντιμετωπίζονται από το «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο», κάτι που γινόταν και πριν την περίοδο του κορονοϊού, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου διεξάγονταν εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού, από μία μεγάλη δωρεά που υπήρχε σε εξέλιξη.

Από τη στιγμή που έχει αρθεί η αναστολή των τακτικών χειρουργείων, η λίστα των τακτικών χειρουργείων που εκκρεμούν, εξετάζεται από ομάδα γιατρών του ΩΚΚ έτσι ώστε αυτά που χρήζουν αντιμετώπισης να πραγματοποιούνται άμεσα.

Όλα τα περιστατικά που χειρουργούνται στο ΩΚΚ δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους, πραγματοποιούνται δε σε ένα Νοσοκομείο του οποίου η φήμη είναι διεθνής για τις επεμβάσεις καρδιάς.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα, ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», υποδέχεται όλα τα περιστατικά COVID-19 ανηλίκων. Αν σταματούσε η λειτουργία της ως ΜΕΘ-COVID προκειμένου να εξυπηρετεί τακτικά χειρουργεία, αυτό θα είχε ως συνέπεια να μην υπάρχει στη Νότια Ελλάδα ΜΕΘ Παίδων για επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες

Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες, εκφράζει, «την ανησυχία και την αγανάκτηση του με την αναστολή της λειτουργίας» του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

«Δυστυχώς τα προσκόμματα τα οποία παρουσιάζονται κυρίως τα τελευταία χρόνια στη λειτουργία του εν λόγω Κέντρου είναι συνεχή, με συνέπεια την απαράδεκτη υποβάθμισή του, την υπολειτουργία του λόγω προφανούς έλλειψης προσωπικού, αλλά και κατάλληλων χώρων, ενίοτε και με διάφορες αφορμές ή προφάσεις την ολοκληρωτική αναστολή λειτουργίας αυτού, με ό,τι εξαιρετικά δυσάρεστο ή και επικίνδυνο συνεπάγεται για τους μικρούς πάσχοντες».

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες θεωρεί ότι «ο καθορισμός της συγκεκριμένης ΚΕΜ (Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας) ως κέντρο αναφοράς για τον covid – 19 υπήρξε εξαιρετικά ατυχής, ενώ η στάση της διοίκησης του «Αγίου Σοφία» επιεικώς απαράδεκτη, οδηγώντας αναπόφευκτα στην άκρως επικίνδυνη αναστολή προγραμματισμένων χειρουργείων και λοιπών σοβαρών ιατρικών πράξεων».

Ζητά την επαναλειτουργία του ανωτέρω Κέντρου και «την εύρεση και εμπέδωση μίας λύσης μόνιμης και ορθολογικής».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.