ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διεθνής Τύπος: «Στοπ» στην προμήθεια ρωσικού πετρελαίου στην Κεντρική Ευρώπη – Μεγάλη ξηρασία στην Ισπανία

1 min read

Στις ΗΠΑ, στους Financial Times διαβάζουμε: «Οι ανησυχίες για το πετρέλαιο αυξάνονται καθώς η σύγκρουση σταματά τις ρωσικές προμήθειες στην κεντρική Ευρώπη». Η διαφωνία για τις πληρωμές προκάλεσε το ‘στοπ’ στις ροές του αγωγού Ντρούζμπα προς την Κεντρική Ευρώπη. Η ρωσική εταιρεία που διαχειρίζεται τον αγωγό, Transneft, ισχυρίζεται ότι ευρωπαϊκές κυρώσεις είναι η αιτία της διακοπής. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Αποσύρεται; Δεν μοιάζει με τη σωστή λέξη». Ο λόγος για την μεγάλη τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς, που αποφάσισε να κρεμάσει τη ρακέτα της, για να αφοσιωθεί στη μητρότητα και στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.  Τέλος η Washington Post: «Οι πράκτορες επιδίωξαν την επιστροφή των εγγράφων». Δεκάδες κουτιά κατασχέθηκαν, λέει ο δικηγόρος του Τραμπ, στην έφοδο που έγινε την Δευτέρα στο σπίτι του πρώην προέδρου στη Φλόριντα. Οι αξιωματούχοι είχαν υποψίες ότι ο Τραμπ είχε στην κατοχή του έγγραφα που ανήκουν στο κράτος.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η Ισπανία στεγνώνει». Τα αποθέματα νερού πέφτουν στο 39%, το χαμηλότερο επίπεδο από τη μεγάλη ξηρασία του 1995. Έξι κοινότητες υφίστανται διακοπές παροχής και υπάρχουν περιοχές σε επιφυλακή. Η υπερβολική ζέστη, η αυξανόμενη ζήτηση και η επέκταση της άρδευσης επιδεινώνουν τις ελλείψεις. Και η El Mundo: «To Μονκλόα σιωπά και οι Podemos τσακώνονται με τον Βασιλιά: ‘Λείπει η γκιλοτίνα’». Ο εταίρος του συνασπισμού του Πέδρο Σάντσεθ ανεβάζει τους τόνους και ένας  βουλευτής λέει ότι του λείπει η χρήση της θανατικής ποινής κατά των Ισπανών μοναρχών. 

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Τα πανεπιστήμια βάζουν σε μαύρη λίστα ‘ζημιογόνα’ κείμενα». Δέκα πανεπιστήμια έχουν επισημάνει με προειδοποιήσεις ή έχουν αποσύρει εντελώς από τα προγράμματά τους βιβλία που μπορεί να προκαλέσουν στρες στους φοιτητές. Βιβλία όπως o «Υπόγειος σιδηρόδρομος», του Κόλσον Γουάιτχεντ ή θεατρικά έργα όπως η «Δεσποινίς Τζούλια» έχουν αποσυρθεί γιατί περιέχουν σκληρές εικόνες δουλείας το ένα και αναφορές σε αυτοκτονία το άλλο. Ο Guardian έχει τίτλο: «Τζόνσον: ο νέος πρωθυπουργός ‘σίγουρος’ ότι θα σώσει τα νοικοκυριά από την ακρίβεια». Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού θέτει υπό πίεση την Λιζ Τρας ενώ οι λογαριασμοί ρεύματος αναμένεται να φτάσουν τις 4.000 λίρες το χρόνο. Στον Independent διαβάζουμε: «H πλειονότητα των πολιτών πιστεύει ότι είναι δικαιολογημένο το μποϊκοτάζ πληρωμής των λογαριασμών». Η δημοσκόπηση έρχεται καθώς το κόστος ανά νοικοκυριό προβλέπεται να φτάσει στις £4.000 λίρες το χρόνο. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο αόρατος φόρος πληθωρισμού ύψους £30 δις έρχεται». Ο πληθωρισμός σπρώχνει τους πολίτες σε μεγαλύτερες μισθολογικές κλίμακες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να πληρώσουν 30 δις λίρες περισσότερες το νέο οικονομικό έτος.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Λίντνερ ανακοινώνει νομοθετική πρόταση για φορολογικές ελαφρύνσεις». O υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι η μείωση της πρόσθετου φόρου εισοδήματος δεν είναι πατρονάρισμα, αλλά επιτακτική ανάγκη. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Λίντνερ θέλει να ανακουφίσει τους φορολογούμενους». Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών σχεδιάζει να προσαρμόσει τον συντελεστή φόρου εισοδήματος στον πληθωρισμό. Στον κυβερνητικό συνασπισμό, ωστόσο, προκαλούνται ήδη επικρίσεις επειδή επωφελούνται και οι υψηλόμισθοι. Τέλος, η Die Welt: «Δυσθυμία στον συνασπισμό για το σχέδιο κατανομής του φυσικού αερίου του Χάμπεκ». Στο SPD, υψώνονται φωνές για να γλιτώσουν τα νοικοκυριά. Οι Πράσινοι είναι κατά της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης.  

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Καλέντα και Ρέντσι διαφωνούν για τις έδρες». Τα δύο κόμματα είναι κοντά στον σχηματισμό του τρίτου πόλου, όμως διχάζονται για τους υποψηφίους και το όνομα της συμμαχίας. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Καλέντα: ‘Τρίτος πόλος με τον Ρέντσι’». Ο αρχηγός του κόμματος «Δράση» δήλωσε: μετά την ψήφο εμπιστοσύνης της Ούρσουλα με τον Ντράγκι πρωθυπουργό. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Ο Καλέντα βλέπει τον Ρέντσι: διαπραγμάτευση για τον τρίτο πόλο». Εξετάζεται η υπόθεση της κοινής λίστας υποψηφίων με πρώτο στα ονόματα εκείνο της Μάρα Καρφάνια. Τέλος, η Corriere della Sera: «Τρίτος πόλος, πρόβες συμφωνίας». Ο Καλέντα και ο Ρέντσι διαπραγματεύονται για τις έδρες που θα λάβει ο καθένας σε περίπτωση που μια ενδεχόμενη συμμαχία τους μπει στη Βουλή. Παράλληλα, ο Σαλβίνι είναι ανοιχτός στο να γίνει η Μελόνι πρωθυπουργός.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Καταστροφή». Η χώρα βιώνει μια ιστορική ξηρασία, ενώ τα αποθέματα σε νερό είναι στο χαμηλότερο επίπεδό τους. Ποιες είναι οι λύσεις; – ρωτά η εφημερίδα. Στη Libération διαβάζουμε: «Ουκρανία: τα νέα νεύρα του πολέμου». Οι κυβερνοεπιθέσεις, οι πολιτικοί drone, οι απειλές στους πυρηνικούς αντιδραστήρες. Η σύγκρουση παίρνει απροσδόκητες μορφές που προστίθενται στα παραδοσιακά όπλα και πολλαπλασιάζουν τα μέτωπα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ιταλία: η απειλή της νίκης της άκρας Δεξιάς». Η Δεξιά στην Ιταλία φαίνεται το φαβορί για τη νίκη στις εκλογές, αφού συγκεντρώνει το 45% των προτιμήσεων στις δημοσκοπήσεις. Τέλος, η Le Figaro: «Χωρίς αέριο, η Ευρώπη κατευθύνεται προς το κάρβουνο». Με σκοπό να αποφύγει τις διακοπές ρεύματος, πολλά μέλη της ΕΕ ξανανοίγουν τα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος που «καίνε» άνθρακα, ιδιαιτέρως επιβαρυντικά για το περιβάλλον, ή παρατείνουν τη διάρκεια λειτουργίας τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.