ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διεθνής Ερυθρός Σταυρός: Από τις Καστανιές «κάρφωσε» τον Ερντογάν και την Ευρωπαϊκή Ενωση

1 min read

Ο Ιταλός πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οργανώσεων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισέληνου Φραντσέσκο Ρόκα μίλησε για πρόσφυγες που γίνονται ασπίδες και μίλησε για το Ιλνλιμπ

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει στην Διεθνή Ομοσπονδία Οργανώσεων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισέληνου μετά την προσφυγική  κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά και το ξέσπασμα του κοροναΐου και η παρουσία του προέδρου του παγκόσμιου οργανισμού Φραντσέσκο Ρόκα στο ελληνικό φυλάκιο στις Καστανιές προκάλεσε αίσθηση. Μεγαλύτερη εντύπωση όμως προκάλεσαν τα λόγια Ιταλού προέδρου της Διεθνούς ομοσπονδίας ο οποίος ξάφνιασε ακόμα και τους στενούς του συνεργάτες αλλά και τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δόκτορ Αντώνη Αυγερινό που τον συνόδευε από την Αθήνα.

«Χρησιμοποιούν ασπίδα τους πρόσφυγες»

«Δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχουν άνθρωποι, γυναίκες και μικρά παιδιά που υποφέρουν και πρέπει άμεσα να δοθεί συνολική λύση στο πρόβλημα με δυναμικές παρεμβάσεις από την Ευρώπη. Χρησιμοποιούν ως ασπίδα τους πρόσφυγες. Μιλούν για ασπίδα στην Ευρώπη. Είναι μια θλιβερή στιγμή γιατί δεν περίμενα ότι η Ευρώπη θα αντιδρούσε έτσι. Είχα μικρές συνομιλίες με γυναίκες και παιδιά», είπε μεταξύ άλλων ο Φραντσίσκο Ρόκα και συμπλήρωσε:

777.jpg

«Δεν είναι αξιοπρεπής αυτή η κατάσταση»

«Η κατάσταση στην άλλη πλευρά των συνόρων είναι πολύ δύσκολη και οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν. Κάθε χώρα πρέπει να λαμβάνει μέτρα στα σύνορά της, αλλά αυτά δεν πρέπει να επηρεάζουν την αξιοπρέπεια των ανθρωπίνων όντων. Δεν είναι αξιοπρεπής αυτή η κατάσταση. Είναι πολύ λυπηρό να βλέπουμε ανθρώπους να χρησιμοποιούνται σαν πολιτικό όπλο. Αύριο θα βρεθώ στη Λέσβο για να συμπαρασταθώ και να ελέγξω».

«Να δούμε γιατί έφυγαν από το Ιντλίμπ»

Εθεσε πολλές φορές την Ευρώπη και την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών τους: «Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει πως δεν πρέπει να αφήσει την Ελλάδα μόνη της σε αυτή την πρόκληση. Τα ίδια ισχύουν και για την πατρίδα μου την Ιταλία και ενιότε και στην Ισπανία. Είναι η ώρα που η Ευρώπη πρέπει να δράσει. Αυτά που συμβαίνουν δεν είναι αποδεκτά. Πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά η Ευρώπη γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι πήραν τους δρόμους. Πρέπει να δούμε καθαρά τι γίνεται καθαρά στο Ιλνλίμπ και οι άνθρωποι αυτοί ξεριζώθηκαν. Οι ανθρώπινες ζωές άμοιρων ανθρώπων δε μπορούν να χρησιμοποιούνται ως όπλα και πίεση για πολιτικές. Πρέπει άμεσα να δούμε το πρόβλημα στη ρίζα του και να δώσουμε λύσεις άμεσα».

Αυγερινός: Βοήθεια 200.000 Ευρώ

Ο Αντώνης Αυγερινός είπε πως από την πρώτη στιγμή της κρίσης βρέθηκε στην καρδιά του προβλήματος με τρεις σταθμούς που έχουν δημιουργήσει οι εθελοντές από την Αλεξανδρούπολης έως τις Καστανιές «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δεν έχει χρειαστεί να περιθάλψει κανένα περιστατικό. Δεν γνωρίζω εάν υπάρχουν τραυματίες στην άλλη πλευρά των συνόρων. Ο πρόεδρος Ρόκα ήθελε προσωπικά να έχει άποψη προκειμένου να βοηθήσει ποικιλοτρόπως είτε με υλικά είτε με χρηματικά ποσά είτε με ανθρώπινο δυναμικό ώστε να είμαστε έτοιμοι εάν προκύψει επιδείνωση του προβλήματος. Τον ευχαριστούμε για την βοήθεια και την συμπαράσταση όπως ευχαριστούμε τους εθελοντές μας που με αλτρουισμό και μέγιστη προσφορά βρίσκονται κοντά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη είτε είναι πρόσφυγες είτε και οι άνθρωποι των σωμάτων ασφαλείας». 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.