ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας των Ποντίων»

1 min read

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας διοργανώνει το «Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 7-8 Δεκεμβρίου 2019. Το συνέδριο, το οποίο έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και έχει την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, θεωρείται το σημαντικότερο διεθνώς συνέδριο για τη Γενοκτονία για το 2019. 

Το Συνέδριο πραγματοποιείται λίγο πριν τη λήξη του 2019, το οποίο έχει ορισθεί από την ΠΟΕ ως επετειακό έτος για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα του Πόντου στις 19 Μαΐου του 1919, η οποία σήμανε την έναρξη της τελευταίας και πλέον βάρβαρης φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου,

Η 9η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί από τον ΟΗΕ ως η «Διεθνής Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού του Εγκλήματος». Επιδιώκοντας, επιπλέον, να δημιουργηθούν συνειρμοί, οι οποίοι αναφέρονται στις θεμελιώδεις αξίες του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού η έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Στόχος του συνεδρίου, στο οποίο συμμετάσχουν παγκοσμίου φήμης ιστορικοί και γενοκτονολόγοι, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι S. Jacobs, Ι. Charny, H. Theriault,C.Wilkens, B.Morris, D. Ze’evi,, C. Aktar και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών όπως η Διεθνής Ένωση Μελετητών της Γενοκτονίας (IAGS) και η Yazda, είναι να αναδείξει την ανάγκη πρόληψης και αποτροπής του εγκλήματος της Γενοκτονίας, το οποίο διαχρονικά κατατρέχει την ανθρωπότητα.

Η εγγραφή είναι απαραίτητη μέσω της ιστοσελίδας www.greekgenocide100.org. Στην ιστοσελίδα μπορείτε επιπλέον να βρείτε όλες τις σχετικές με το συνέδριο πληροφορίες, όπως τον χώρο διεξαγωγής των συνεδριών, τα βιογραφικά των ομιλητών, το πρόγραμμα του συνεδρίου καθώς και προτεινόμενα ξενοδοχεία πλησίον του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος για τους συμμετέχοντες στο συνέδριο, οι οποίο θα ταξιδέψουν από μακριά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.