ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διέρρευσαν τα στοιχεία προστατευόμενης μάρτυρος για τη Novartis

1 min read

Γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή, φέρεται να είναι η πηγή, η οποία αποκάλυψε πρώτη τα στοιχεία για τον χρηματισμό και τις περίεργες πρακτικές των στελεχών της Novartis.

Αν και βρίσκεται υπό καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, ωστόσο, τα στοιχεία της περιλαμβάνονται κανονικά στα έγγραφα που απέστειλε το FBI και τα οποία μεταφράστηκαν από τη νομική υπηρεσία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Πρόκειται για την Μ.Μ η οποία ήταν γραμματέας του κ. Φρουζή από την εποχή που ο ίδιος εργαζόταν στον ΟΤΕ, έστελνε ηλεκτρονικά μηνύματα για λογαριασμό του και κρατούσε όλες τις σημειώσεις του.

Στα έγγραφα του FBI τα οποία μεταφράστηκαν από τη νομική υπηρεσία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, αποκαλύπτεται το όνομα και την ιδιότητα της μάρτυρος. Είναι αυτή η οποία κάποια στιγμή συγκέντρωσε και απέκτησε όλο το αρχείο του προϊσταμένου της στην εταιρεία». Η επαγγελματική τους σχέση κλονίστηκε μετά την ξαφνική παραίτηση του κ. Φρουζή για λόγους υγείας, από τη Novartis.

Ο ίδιος, με την εταιρεία διατήρησε εξαιρετικές σχέσεις, ενώ του επετράπη να χρησιμοποιεί το εταιρικό αυτοκίνητο για αρκετούς μήνες.

Όταν ο κ. Φρουζής επέστρεψε στο γραφείο του, μετά από καιρό, για να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα, ανακάλυψε ότι όλα έχουν εξαφανιστεί.

Τότε, μηνύει την γραμματέα του, όχι μόνο για κατακράτηση των ηλεκτρονικών του αρχείων, αλλά και για υπεξαίρεση ενός σημαντικού ποσού από τον λογαριασμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμματέας του, υπέβαλε και εκείνη μήνυση εναντίον του για ψευδή καταμήνυση.

Τι λέει ο δικηγόρος των μαρτύρων

Για την αποκάλυψη της ταυτότητας της προστατευόμενης μάρτυρος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Παύλος Σαράκης.

Ο δικηγόρος των τριών προστατευόμενων μαρτύρων τόνισε ότι όλοι όσοι αναλαμβάνουν το βαρύ φορτίο να αποκαλύψουν συστήματα διαπλοκής τέτοιου μεγέθους, σίγουρα αναλαμβάνουν κινδύνους. «Κάθε ευνομούμενη πολιτεία η οποία είναι ειλικρινής στη μάχη κατά της διαφθοράς θα πρέπει να έχει τις δομές για να τους προστατεύσει. Δυστυχώς η χώρα μας, όπως και άλλες χώρες στην Ευρώπη, δεν τις έχει. Στις ΗΠΑ αυτοί άνθρωποι θεωρούνται ήρωες γιατί υπάρχει μια κοινωνία οργανωμένη και πολεμάει τη διαφθορά, για να είναι ευνομούμενη και οι πολίτες της να απολαμβάνουν το δίκαιο, την ισονομία, την αξιοκρατία».

Σε ερώτηση γιατί το FBI συμπερέλαβε την προστατευόμενη μάρτυρα στην έκθεσή του, απάντησε ότι «είναι έγγραφο που αφορά την αμερικανική έρευνα, σε ότι αφορά την διαρροή του είναι ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τις αμερικανικές αρχές όσο και το δικηγορικό μου γραφείο. Όσοι εργαζόμαστε για να αποκαλύψουμε τις αθέμιτες πρακτικές αυτής της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας που έπληξε την τομέα της δημόσιας υγείας, τα βλέπουμε αυτά με μεγάλη λύπη. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε θέση για να προστατέψουμε το κύρος και τη σημαντικότητα της έρευνας στην Αμερική».

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.