Πε. Οκτ 29th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διέρρευσαν 982 εκατ. email χρηστών: Φόβοι για εκμετάλλευση πληροφοριών από χάκερ

1 min read

Συναγερμός έχει σημάνει μετά την αποκάλυψη ότι προσωπικά στοιχεία εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη έχουν διαρρεύσει από βάση δεδομένων εταιρείας, η οποία μετά το συμβάν έχει… εξαφανίσει τα ίχνη της.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Mailδεδομένα από τις διευθύνσεις email περίπου 982 εκατ. ανθρώπων έχουν διαρρεύσει, με τους ερευνητές να χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη υπόθεση μία από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις που έχουν γίνει ποτέ σε βάσεις δεδομένων.

Οι χρήστες του διαδικτύου βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, προσωπικά δεδομένα, όπως ονόματαημερομηνία γέννησηςλογαριασμοί στα social media, αλλά και… διευθύνσεις σπιτιών μπορεί να βρίσκονται στα χέρια επιτήδειων.

Η διαρροή εντοπίστηκε σε διαδικτυακή βάση δεδομένων, η οποία είχε δημιουργηθεί από το site Verifications.io. Η συγκεκριμένη εταιρεία προσέφερε σε επιχειρήσεις τη δυνατότητα να ελέγχουν online αν οι διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχαν στην κατοχή τους ανήκαν σε πραγματικά πρόσωπα και δεν ήταν λανθασμένα.

Ωστόσο, όταν ήρθε στο «φως» η διαρροή, η συγκεκριμένη εταιρεία έσπευσε να «κατεβάσει» τον ιστότοπό της και οι υπεύθυνοι αρνούνται κατηγορηματικά να δώσουν εξηγήσεις.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν αυτά τα στοιχεία έχουν πέσει σε χέρια χάκερ, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ερευνητές είναι πολύ πιθανό επιτήδειοι να έχουν εκμεταλλευτεί τη διαρροή από την πρώτη στιγμή.

Το θετικό είναι ότι δεν έχουν διαρρεύσει κωδικοί, στοιχεία καρτών και λογαριασμών τραπέζης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.