ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διεργασίες στα κόμματα: «Απώλειες» στο ΠΑΣΟΚ, τριγμοί στη ΝΔ λόγω Κασιδιάρη και η θολή… «προοδευτική κυβέρνηση»

1 min read

Έντονες είναι οι διεργασίες στα κόμματα ενόψει των εκλογών.
Θα πάμε στο ΠΑΣΟΚ όπου έχουμε μεγάλες απώλειες από τις αποσύρσεις υποψηφιοτήτων από τους Βαγγέλη Γάκη στην Αιτωλοακαρνανία, Ηλία Λιβάνη – γιο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Λιβάνη- αλλά και του Λευτέρη Χρυσοφάκη στον Πειραιά.
Όπως είναι φυσικό, αυτό έχει ανησυχήσει τη Χαριλάου Τρικούπη που βλέπει μία απροθυμία στο να τεθούν σε εκλογική μάχη κάποια στελέχη.
Ειδικά η περίπτωση Λιβάνη έχει μία αξία διότι είχε συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και η απόσυρσή του δείχνει ότι μάλλον υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για το ποιος πρέπει να κυριαρχήσει στην Κεντροαριστερά.

Ευτυχώς που μίλησε η Λάσπα…

Ασφαλώς, κακό έκανε στο ΠΑΣΟΚ και η περίπτωση υπεράσπισης των drag gueens και των τρανς που έλεγαν παραμυθάκια σε παιδιά. Αυτά είναι γελοιότητες για το μέσο ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ που έχει και κάποιο όριο στις προοδευτικές πολιτικές και πάλι καλά που βγήκε η Κατερίνας Λάσπα να διαχωρίσει τη θέση της και η οποία κέρδισε πόντους και συγχαρητήρια από πολλά στελέχη. Ωστόσο, και αυτή η περίπτωση δείχνει ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν σταθερές θέσεις και απόψεις και αυτό δεν θα τους βγει σε καλό.

Κακή η διαχείριση της ΝΔ σε Πάτση-Χειμάρα

Τώρα πάμε στη ΝΔ, όπου είχαμε δεύτερη περίπτωση Πάτση, αυτή του Θέμη Χειμάρα ο οποίος πιάστηκε να έχει δοσοληψίες με το δημόσιο ενώ δεν θα έπρεπε.
Αυτό που γίνεται κατανοητό είναι ότι η ΝΔ από εδώ και στο εξής θα πρέπει να κάνει μεγάλο φιλτράρισμα στα ψηφοδέλτιά της για να αποφύγει τέτοια περιστατικά.
Και εδώ θα πρέπει να τονίσουμε και την λάθος διαχείριση για πολλοστή φορά. Μέχρι την παραίτηση του στελέχους, στη ΝΔ παρέπεμπαν στις δηλώσεις-εξηγήσεις του βουλευτή και μετά από λίγο παραιτήθηκε…
Η διαχείριση δεν είναι καθόλου ιδανική.
Διχογνωμίες στη ΝΔ για την διάταξη σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη
Το άλλο θέμα που φαίνεται να έχει διχάσει τη ΝΔ είναι για το αν θα πρέπει να κατεβάσει νομοθετική διάταξη για το κόμμα Κασιδιάρη.
Οι μεν λένε ότι πρέπει να γίνει καθώς το ποσοστό που θα λάβουν οι Έλληνες για την Πατρίδα θα είναι καταλύτης εξελίξεων.
Οι δε λένε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία νομοθετική πρωτοβουλία καθώς θα τον «ηρωοποιήσει».
Θα πρέπει να κατεβάσει η ΝΔ διάταξη στον εκλογικό νόμο και να τον ψηφίσουν τουλάχιστον 200 για να ισχύσει για τις επόμενες εκλογές.
Και τότε η αντιπολίτευση θα πει λογικά: «Αν ήταν ο Κασιδιάρης πρόβλημα, γιατί δεν έφερναν από το 2019 διάταξη και φέρνουν τώρα που έχει μεγάλο ποσοστό» λένε στελέχη της αντιπολίτευσης…

Μακρινό σενάριο η προοδευτική διακυβέρνηση

Αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει γκρίνια καθώς βλέπουν ότι το ζήτημα της προοδευτικής διακυβέρνησης είναι όνειρο θερινής νύκτας.
Το ΚΚΕ ξέκοψε κάθε τέτοια συζήτηση έστω και ως σενάριο.
Το ΜΕΡΑ25 ζητάει προγραμματική συμφωνία, δηλαδή να καθίσουν πριν τις εκλογές τα τρία κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΜΕΡΑ25) και να συμφωνήσουν σε ατζέντα, πολιτικές και πρόσωπα, το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού τέτοιες κινήσεις θα αποσυσπειρώσουν και τα κόμματα θα χάσουν την αυτονομία τους.

ΜΑΞΙΜΙΛΙΑΝΟΣ
Πηγή www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.