ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διάτρητο και το ευρωπαϊκό σύστημα: Πιστοποιητικά covid στο όνομα… Αδόλφος Χίτλερ!

1 min read

Ένα φαινομενικά λειτουργικό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid της ΕΕ που φέρει το όνομα του Αδόλφου Χίτλερ κυκλοφόρησε ευρώς στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα, προτού γίνει ακύρωσή του.

Το περιστατικό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του συστήματος «διαβατηρίου εμβολιασμού», το οποίο αφήνει έρμαιο των διαδικτυακών κακοποιών τα προσωπικά στοιχεία, καθώς ο QR code φαίνεται να αντιγράφεται και να πλαστογραφείται πανεύκολα.

Ένας κωδικός QR εμφανίστηκε στο διαδίκτυο την Τρίτη και όταν σαρώθηκε με πολλές εφαρμογές επαλήθευσης, αποκάλυψε ένα ενεργό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid της ΕΕ που έφερε το όνομα «Αδόλφος Χίτλερ», γεννημένος την 1η Ιανουαρίου 1900.

Στη συνέχεια, αρκετές βερσιόν του κώδικα παρατηρήθηκαν σε φόρουμ τεχνολογίας, άλλες με το όνομα με κεφαλαία, άλλες με διαφορετικά γενέθλια. Αλλά όλες θα έδιναν πρόσβαση στον «Φυρερ» σε οποιαδήποτε εκδήλωση σε εσωτερικούς χώρους!

Το πανευρωπαϊκό σύστημα Covid pass λειτουργεί με τη σύζευξη ενός δημόσιου κλειδιού (που περιέχεται στον κωδικό QR και είναι ορατό σε οποιονδήποτε σαρώνει τον κωδικό με μια εφαρμογή) με ένα ιδιωτικό κλειδί (το οποίο βρίσκεται σε νοσοκομεία ή άλλους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης). Οι χώροι που ελέγχουν την εγκυρότητα του πάσου Covid κάποιου, σαρώνουν τον κωδικό και λαμβάνουν ένα πράσινο ΟΚ εάν ταιριάζει με το ιδιωτικό κλειδί ή έναν κόκκινο σταυρό, εάν όχι.

Από το απόγευμα της Τετάρτης, το ιδιωτικό κλειδί που χρησιμοποιήθηκε για την επαλήθευση του πάσου του Χίτλερ ανακλήθηκε, αλλά ένας Πολωνός χρήστης σε ένα φόρουμ τεχνολογίας, εξακολουθούσε να ισχυρίζεται ότι πουλούσε ενεργά πιστοποιητικά, όπως έγραφαν και ορισμένοι στον λεγόμενο «σκοτεινό ιστό».

Το αν το ιδιωτικό κλειδί που χρησιμοποιήθηκε για την επικύρωση του πάσου του Χίτλερ κλάπηκε ή διέρρευσε, παραμένει μυστήριο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.