ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διάσκεψη στη Γερμανία για τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ! Γαλλία-Γερμανία ΠΙΕΖΟΥΝ Σερβία-Κόσοβο για «ΛΥΣΗ» – ΑΠΟΥΣΑ ξανά η Ελλάδα… (ΒΙΝΤΕΟ)

1 min read

Στο Βερολίνο διοργανώνεται σήμερα η σύνοδο κορυφής των ηγετών των δυτικών Βαλκανικών χωρών, που οργανώνεται από τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.

Οι δύο ηγέτες ελπίζουν να ξαναρχίσει ο διάλογος μετά το αδιέξοδο στην κόντρα Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου. Πριν από τη διάσκεψη, ο Μακρόν δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί στη «σταθερότητα της περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση στην εύρεση ενός τρόπου επανέναρξης του διαλόγου μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου».

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει θέματα όπως την σταθερή θέση της Σερβίας να μην αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, τα υψηλά αμοιβαία τιμολόγια, καθώς και τις αμφιλεγόμενες προτάσεις για ανταλλαγή εδαφών μεταξύ των δύο χωρών.

Μην ξεχνάμε ότι η Ε.Ε. θέλει με κάθε τρόπο να αποσπάσει τη Σερβία από τον ρωσικό παράγοντα και η επίλυση του θέματος με το Κόσοβο είναι μεγάλο εμπόδιο για να διώξουν τη Ρωσία από τα Βαλκάνια (ήδη Σκόπια και Μαυροβούνιο έχουν μπει στο ΝΑΤΟ). Η Ελλάδα για άλλη μια φορά είναι απούσα από όλες τις εξελίξεις στην περιοχή μας.

Εκτός από τους ηγέτες των Βαλκανίων, και τους δύο προέδρους Γαλλίας-Γερμανίας, θα είναι στο συνέδρια και η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Federica Mogherini.

Δείτε βίντεο πριν από την έναρξη της διάσκεψης:


Δημοσίευση στα Social Media