ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διαλύουν τις οικογένειες ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι χάνουν το αφορολόγητο των 8.636 – 9.545 ευρώ

1 min read

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα έχει τις ίδιες υψηλές κρατήσεις σε μισθούς και συντάξεις με τη Σουηδία, με τη διαφορά ότι δεν απολαμβάνουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες των Σουηδών. Με άλλα λόγια, πληρώνουμε φόρους και εισφορές Σκανδιναβίας για να έχουμε υπηρεσίες βαλκανικού επιπέδου.

 

Ακόμα πιο απίστευτο είναι το γεγονός ότι, ύστερα από οκτώ χρόνια Μνημονίων, κατά τα οποία οι Ελληνες πολίτες υποβάλλονται σε σκληρή λιτότητα,, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. επιμένει να διογκώνει το κομματικό κράτος, χρηματοδοτώντας αθρόες προσλήψεις ημετέρων στο δημόσιο τομέα και παχυλές αμοιβές στους μετακλητούς του Μαξίμου και των γραφείων υπουργών και διοικητών οργανισμών, από την υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 40% του εισοδήματος ενός μισθωτού οικογενειάρχη με δύο παιδιά κατευθύνεται σε φόρους και εισφορές δημιουργώντας οικονομική ασφυξία στα νοικοκυριά.



Και όμως, η ίδια η κυβέρνηση έχει ψηφίσει και θα εφαρμόσει μια νέα αύξηση της φορολογίας κατά 650 ευρώ για όλους τους φορολογούμενους, ακόμα και των 600 ευρώ το μήνα, μέσω της περικοπής του αφορολογήτου που έχει συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας με τους δανειστές.

 

Σε αυτά προστίθενται και οι παγίδες με τις χάρτινες αποδείξεις για πάνω από ένα εκατομμύριο φορολογούμενους που χάνουν το αφορολόγητο των 8.636 – 9.545 ευρώ αν δεν έχουν συγκεντρώσει έντυπες αποδείξεις λιανικών συναλλαγών συνολικής αξίας ίσης με το 10%  – 18,75% του πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματος του 2017. Σε αυτούς περιλαμβάνονται υπερήλικες, άνεργοι, φοιτητές, περιστασιακά απασχολούμενοι, ανάπηροι, στρατευμένοι, άστεγοι, κάτοικοι μικρών χωριών, ακόμα και ανήλικοι!

Σε κάθε περίπτωση, το ασφυκτικό οικονομικό, φ

ορολογικό πλαίσιο στο οποίο καλείται να διαβιώσει μια μέση ελληνική οικογένεια δεν είναι βιώσιμο με τα σημερινά δεδομένα, όταν περίπου τέσσερα εκατομμύρια Ελληνες οφείλουν στο Δημόσιο.

 

Και όμως, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι πώς θα κάνει και άλλες προσλήψεις και θα μεγαλώσει το κομματικό κράτος.

 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.