ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διακόπουλος για Oruc Reis: «Να είμαστε έτοιμοι και για στρατιωτική απάντηση»

1 min read

Με πιο πατριωτικές θέσεις από τους υπολοίπους εμφανίζεται τελικά ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναγκάστηκε σε παραίτηση επειδή είπε την αλήθεια, ότι δηλαδή το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με άρθρο του στην «Καθημερινή» επανέρχεται και καλεί σε ετοιμότητα στρατιωτικής απάντησης στην Τουρκία, αν η Ε.Ε. εξακολουθήσει να τηρεί την ίδια στάση έναντι της Άγκυρας.

Σε αντίθεση με άλλους… φωστήρες του Μεγάρου Μαξίμου που δείχνουν έτοιμοι να προσφέρουν γη και ύδωρ στους Τούρκους με την τακτική που ακολουθούν, ο κ. Διακόπουλος τονίζει την ανάγκη «να αναζητήσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή διεθνή στήριξη και να χρησιμοποιήσουμε την έξυπνη ισχύ που είναι ο συνδυασμός διπλωματικών κινήσεων, δημόσιας διπλωματίας και στρατιωτικής ισχύος. Αν το Oruc Reis συνεχίσει την πρόκληση, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι κυρώσεις και αν η Ε.Ε. δεν στηρίξει, να είμαστε έτοιμοι και για στρατιωτική απάντηση. Θα πρέπει να θέσουμε σαφώς και δημοσίως τις κόκκινες γραμμές μας».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «τα τελευταία χρόνια η τουρκική πολιτική λειτουργεί με το δόγμα και στο πεδίο των επιχειρήσεων και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη λογική του μετασχηματισμού των όποιων επιτυχιών της σκληρής ισχύος σε διαπραγματευτική ισχύ στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν. Αυτό προσπάθησε να εφαρμόσει με μικρότερη ή μεγαλύτερη επιτυχία στη Συρία και στη Λιβύη, αυτό προσπαθεί να κάνει και στην ανατολική Μεσόγειο έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου».

Ο Ερντογάν, σημειώνει ο ναύαρχος, «αυτή τη στιγμή προκαλεί την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη λέγοντας ‘Αν καταρρεύσω εγώ, θα σας πάρω μαζί μου. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Ελλάδα πρέπει να κάνει λεπτούς χειρισμούς και ψύχραιμη διαχείριση. Ιδανικά θα θέλαμε να κερδίσουμε χρόνο, αλλά αν δεν ανακοπεί τώρα η τουρκική προκλητικότητα, η επόμενη NAVTEX θα είναι δυτικά του 28ου μεσημβρινού».

Δημοσίευση στα Social Media