ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διακοπές κυκλοφορίας στην Αθήνα σήμερα Οι ώρες

1 min read

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με κλειστούς δρόμους στην Αθήνα φέρνει ο αγώνας δρόμου υπεραπόστασης «7ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος» σήμερα το πρωί.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι σε ισχύ από τις 6:00 και μέχρι τις 9:00 το πρωί.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και στη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης -Λ.Ε.Α.- (όπου υπάρχει), στην εξής διαδρομή:

  • Μουσείο Κεραμεικού (Αρχαία Αγορά) – Ερμού – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Αθηνών – Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου – Ιερά Οδός (1η Είσοδος πόλεως Ελευσίνας) – Ηρ. Πολυτεχνείου – Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (έως τα όρια των Νομών Αττικής – Κορινθίας).

Η διαδρομή, που θα εκκινήσει στις 6:00 το πρωί, θα ακολουθήσει όλο τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα – Ελευσίνα – Μέγαρα – Κόρινθο και εκεί θα συνεχίσει προς τον Αγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές, για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά και θα διέλθει από τα υψώματα του Αρτεμισίου. Έπειτα, θα συνεχίσει προς Νεστάνη, θα περάσει από Τεγέα, για να εισέλθει πλέον στην ΕΟ Τρίπολης-Σπάρτης και να φτάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη. Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή, αντίστροφα (σύνολο 490 χλμ).

Έτσι, θα αναβιώσει η διαδρομή που διέτρεξε ο αρχαίος ημεροδρόμος Φειδιππίδης πριν τη Μάχη του Μαραθώνα, όπου πήγε να ζητήσει τη βοήθεια των Σπαρτιατών.

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα έχει φροντίσει να υπάρχει χρονομέτρηση των αθλητών με ενδιάμεσους σταθμούς ελέγχου καθώς και έλεγχος από επόπτες, κατά μήκος της διαδρομής, με σκοπό την άρτια και αξιόπιστη διεξαγωγή του αγώνα.

Για την υλοποίηση του αγώνα θα ενεργοποιηθούν φορείς, κοινότητες, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, επιχειρήσεις, η βοήθεια των οποίων είναι πολύτιμη για την ομαλή διεξαγωγή του.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.