ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διαγραφή παλαιών οφειλών προς τα Ταμεία: Δείτε πώς θα τα διαγράψετε

1 min read

Διαγραφή παλαιών οφειλών στα Ταμεία: Μετά τις τρεις υπουργικές αποφάσεις που υπέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, ο ΕΦΚΑ εξέδωσε εγκύκλιο με οδηγίες.

Αναλυτικά οι οδηγίες:

  •  Για τη διαγραφή των οφειλών απαιτείται υποβολή αίτησης από τους ασφαλισμένους. Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.efka.gov.gr και της σχετικής πλατφόρμας που έχει αναρτηθεί γι’αυτό.
  •  Μετά την υποβολή της αίτησης εκδίδεται απόφαση διαγραφής οφειλών από την αρμόδια υπηρεσία ΕΦΚΑ, εφόσον πληρούνται οι κατά περίπτωση προϋποθέσεις.
  •  Παράλληλα, αναστέλλεται η εκτέλεση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης εισφορών από το ΚΕΑΟ κατά το χρονικό διάστημα από την υποβολή της αίτησης έως την έκδοση της απόφασης της αρμόδιας υπηρεσίας ΕΦΚΑ, οπότε διαγράφεται η οφειλή. Το αίτημα για τη διαγραγή μπορεί να υποβληθεί οποτεδήποτε.

Δυνατότητα διαγραφής παρέχεται για οφειλές έως 31/12/2016, βεβαιωμένες ή μη. Το αίτημα επιφέρει διακοπή της υποχρεωτικής ασφάλισης και στη συνέχεια διαγραφή του αντίστοιχου χρόνου. Εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, η οφειλή διαγράφεται για το σύνολο του παράλληλου χρόνου, χωρίς δυνατότητα επιλογής μέρους αυτής. Εισφορές που έχουν καταβληθεί, δεν επιστρέφονται.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.