ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διάγγελμα Πούτιν: «Μην περάσετε τις “κόκκινες” γραμμές μας – Θα το μετανιώσετε πικρά»

1 min read

Διακρατική συνεργασία και ΟΗΕ 

Ο Ρώσος πρόεδρος επανέφερε την πρότασή του για μια συνάντηση των αρχηγών κρατών των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς όπως είπε «οι χώρες της πυρηνικής πεντάδας έχουν εδώ ιδιαίτερη ευθύνη» και υπογράμμισε τη θέση της χώρας του «υπέρ της διατήρησης του κομβικού ρόλου του ΟΗΕ στις διεθνείς υποθέσεις».

Η Ρωσία, κατά τον Πούτιν, είναι πάντοτε ανοιχτή στην ευρεία διακρατική συνεργασία και επιδιώκει να συμβάλλει στη διευθέτηση των περιφερειακών προβλημάτων, όπου «ήδη έχουμε κάνει πολλά για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη Συρία, για την αποκατάσταση του πολιτικού διαλόγου στη Λιβύη. Η Ρωσία έπαιξε κεντρικό ρόλο, καθώς καταφέραμε να σταματήσουμε την ένοπλη σύρραξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ».

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την απαρίθμηση των χωρών και ηπείρων ρωσικού ενδιαφέροντος ο Β. Πούτιν είπε ότι «στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας με την απόλυτη πλειονότητα των κρατών του κόσμου στην Ασία, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική, με πολλές χώρες της Ευρώπης» και συνέχισε ξεχωρίζοντας ως προτεραιότητα «τις επαφές μας με τους εγγύτερους εταίρους μας στον Οργανισμό της Σαγκάης, τους BRICS, την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών, τους συμμάχους μας στο Σύμφωνο Συλλογικής Ασφάλειας».

Εκ παραδρομής μάλιστα κατονόμασε το τελευταίο Σύμφωνο της …Βαρσοβίας, ενώ είχε ξεκινήσει τις αναφορές του στη διεθνή πολιτική θυμίζοντας το Μουντιάλ του 2018 και την εξαιρετική επιτυχία στη διοργάνωσή του από τη Ρωσία, η οποία είπε «είναι μια χαρούμενη χώρα, ανοιχτή στους πραγματικούς φίλους».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.