ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διαδηλώσεις σε όλη την Υφηλίο κατά της μάσκας σε Βρυξέλλες, Βιέννη και Άμστερνταμ Βίντεο

1 min read

Διαδηλώσεις κατά της μάσκας: Πολέμιοι και αρνητές των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας επιχείρησαν να διαδηλώσουν σε Βέλγιο, Αυστρία και Ολλανδία – Μαζικές συλλήψεις από τις αρχές.

Σχεδόν 500 άνθρωποι προσήχθησαν προληπτικά  την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 στις Βρυξέλλες προκειμένου οι αρχές να αποτρέψουν τη διεξαγωγή δύο απαγορευμένων διαδηλώσεων κατά των μέτρων εναντίον της πανδημίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου της τοπικής αστυνομίας. «488 άνθρωποι προσήχθησαν», κυρίως έξω από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της βελγικής πρωτεύουσας, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου. Οι αρχές άρχισαν να τους αφήνουν ελεύθερους γύρω στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

Μια πλατεία, που βρίσκεται μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, όπου η κινητοποίηση ήταν «η μαζικότερη», χρειάστηκε να εκκενωθεί, συμπλήρωσε ο αξιωματικός. Μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο ήταν «οπαδοί πέντε ή έξι βελγικών ποδοσφαιρικών ομάδων». Εκτός του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού, οι διαδηλωτές προσκλήθηκαν, μέσω μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να συγκεντρωθούν στο Atomium, ένα εμβληματικό μνημείο της πόλης, όπου έδωσαν το «παρών» μερικές δεκάδες άνθρωποι.

Η βελγική αστυνομία δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφίες αντικειμένων που κατάσχεσε από ορισμένους προσαχθέντες: μαχαίρια, κροτίδες, βεγγαλικά κ.α. «Δεν ήταν αντικείμενα για μια ειρηνική συγκέντρωση», σχολίασε σε μια ανακοίνωση. «Υπενθυμίζουμε ότι δεν είχε εκδοθεί καμία άδεια για την πραγματοποίηση μιας διαδήλωσης σήμερα», τονίζει η αστυνομία στο Twitter.

https://www.youtube.com/watch?v=aUIwEmNl0Xs&feature=emb_title

Βιέννη: Μαζική επέμβαση της αστυνομίας και συλλήψεις

Τη μαζική επέμβαση της αστυνομίας και σειρά συλλήψεων προκάλεσε το απόγευμα της Κυριακής ο αποκαλούμενος από τους ίδιους «περίπατος», δηλαδή η διαδήλωση που πραγματοποίησαν – παρά τη σχετική απαγόρευση όλων των σχετικών διαδηλώσεων – περίπου 5.000 (σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές) αντίπαλοι των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, με κυρίαρχη τη συμμετοχή ακροδεξιών και νεοναζιστικών στοιχείων, στην Πλατεία της Μαρίας Θηρεσίας και τις γύρω περιοχές των ξακουστών Μουσείων Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας στη Βιέννη.

Δεδομένου ότι ούτε τις υποχρεωτικές προστατευτικές μάσκες φορούσαν ούτε οι αποστάσεις τηρήθηκαν και η διάθεση γινόταν όλο και πιο επιθετική και οι «περιπατητές» εισέβαλαν στο Ρινγκ, την κεντρική λεωφόρο περιμετρικά του πρώτου τομέα της πρωτεύουσας – ο οποίος, λόγω της μη ανακοινωθείσας διαδήλωσης, δεν είχε αποκλειστεί για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων – η αστυνομία είχε ζητήσει, χωρίς να εισακουστεί, τη διάλυση τους εντός 15 λεπτών.

Ολλανδία: 30 συλλήψεις

Περίπου 30 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Άμστερνταμ, όταν η αστυνομία διέλυσε μια διαμαρτυρία κατά του lockdown, που έχει επιβληθεί στη μάχη με τον κορονοϊό, με τις αρχές να προσπαθούν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να επαναληφθούν οι ταραχές που συγκλόνισαν πόλεις της Ολλανδίας, την προηγούμενη εβδομάδα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διέλυσε ένα πλήθος περίπου 600 διαδηλωτών, οι οποίοι αψήφησαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και αδιαφόρησαν για την πανεθνική απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων, καθώς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία των Μουσείων, στην καρδιά του Άμστερνταμ, το απόγευμα της Κυριακής. Δεν υπήρξαν αναφορές για βίαια επεισόδια. Η επιβολή του μέτρου της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε συνδυασμό με το lockdown, που ήδη βρίσκεται σε ισχύ, πυροδότησε τις βίαιες διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας. Καταστήματα λεηλατήθηκαν σε διάφορες πόλεις και 500 άνθρωποι συνελήφθησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.