Δημοσκόπηση: Το 71,5% λέει «όχι» στη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια

Newskamatero

Η πλειοψηφία των Ελλήνων εκφράζει την αντίθεση της στη χρήση του όρου Μακεδονία από την ΠΓΔΜ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το ΕΛΙΑΜΕΠ.

Πιο αναλυτικά, το 71,5% δεν αποδέχεται τη χρήση του όρου «Μακεδονία», την ώρα που το 22,5% λέει «ναι» σε σύνθετη ονομασία και το 6% δεν απαντά.

Επίσης οι πολίτες εκτιμούν ότι οι χειρισμοί του Αλέξη Τσίπρα είναι σε λάθος κατεύθυνση, σε ποσοστό 56% (σε σωστή 26,5%), ενώ αντίστοιχα το 54% κρίνει αρνητικά τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το 21,5% θετικά.

Το 47% θεωρεί πως είναι λάθος οι κινήσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ενώ το 26% σωστές, ενώ το 51% κρίνει αρνητικά τις τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου και το 26,5% θετικά. Το 41% κρίνει αρνητικά τη στάση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου και το 34,5% θετικά.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟΚΑΥΓΑ ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ… ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ!

Άγριος σκυλοκαυγάς έχει ξεσπάσει μεταξύ νουδούλας και ΣΥΡΙΖΑ, με εκατέρωθεν αποκαλύψεις για το αμαρτωλό παρελθόν των δύο κομμάτων εις ότι αφορά το όνομα της Μακεδονίας μας. Έτσι, στην τελευταία φάση του σκυλοκαυγά, η νουδούλα ανακάλυψε το πρωτοσέλιδο της Αυγής την επομένη του συλλαλητηρίου του 1992, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με […]