ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
17 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δήλωση Ζ.Ζάεφ «κλειδώνει» τις εκλογές στην Ελλάδα για τις αρχές του 2019

1 min read

Το ορόσημο για τις επικείμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα έθεσε πρακτικά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ σε δηλώσεις του από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, για τις εργασίες της συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια όπου παρίσταται και ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας.

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι τα Σκόπια θα έχουν ολοκληρώσει όλο το περίγραμμα της επικύρωσης της συμφωνίας στις αρχές Ιανουαρίου του 2019, υπονοώντας ότι μετά θα είναι η σειρά της Ελλάδας να επικυρώσει τη συμφωνία στη Βουλή.

Κάτι όμως που δεν πρόκειται να γίνει, όπως είναι φυσικό, αφού η συγκεκριμένη συμφωνία δεν πρόκειται να περάσει, ύστερα από την αρνητική στάση όλων των κομμάτων αλλά κυρίως των ΑΝΕΛ που θα  αποσυρθούν από την κυβέρνηση όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Π.Καμμένος.

Υπάρχουν βέβαια πάντα ορισμένες «εφεδρείες» όπως κάποιοι βουλευτές από το «Ποτάμι» και ένας, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία από τους ΑΝΕΛ, που θα μπορούσαν να ψηφίσουν τη συγκεκριμένη συμφωνία, για αυτούς όμως πλέον εκφράζονται φόβοι ακόμη για τη σωματική τους ακεραιότητα εάν προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο.

Η δήλωση Ζάεφ απλά επικυρώνει αυτό που είναι γνωστό, ότι η συμφωνία με τα Σκόπια θα έρθει για ψηφοφορία όχι απο αυτή τη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα ο Ζόραν Ζάεφ από το  Λονδίνο όπου βρίσκεται , είπε για τα επόμενα βήματα.

«Τα πάντα θα έχουν τελειώσει έως τις 15 Ιανουαρίου, έτσι ώστε στη συνέχεια η ελληνική βουλή να επικυρώσει τη συμφωνία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, στο περιθώριο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, ο Ζάεφ ανέφερε ως πιθανότερες ημερομηνίες τις 23 Σεπτεμβρίου, 30 Σεπτεμβρίου ή 7 Οκτωβρίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι επιτυχές.

Η ημερομηνία, το ερώτημα και ο χαρακτήρας του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία θα αποφασιστεί από την ολομέλεια του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ, σημείωσε ο πρωθυπουργός της χώρας. Το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα θα περιλαμβάνει την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά θα αφορά τη συμφωνία με την Ελλάδα, διευκρίνισε ο Ζάεφ.

Επειτα από το δημοψήφισμα, θα χρειαστούν από 90 έως 110 ημέρες για την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών., δήλωσε ακόμη.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.