ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δήλωση ΚΟΛΑΦΟΣ από υπουργό Άμυνας: Απαχθέντες οι Έλληνες στρατιωτικοί…

1 min read

Ο υπουργός Άμυνας του Λιβάνου, Γιακούμπ Σαράφ, απεύθυνε κάλεσμα στην Τουρκία να απελευθερώσει τους δυο «απαχθέντες – Έλληνες στρατιωτικούς».

Ο Λιβανός διπλωμάτης επισκέφθηκε τη χώρα μας και σε δηλώσεις του έκανε λόγο για επιθετικές και πολεμικές ενέργειες «της Τουρκίας που όπως υπογράμμισε δεν συμβάλλουν στην προώθηση της ειρήνης ούτε της επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων».Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του κ. Γιακούμπ Σαράφ:

«Έρχομαι για να δηλώσω την ξεκάθαρη θέση μας να υποστηρίξουμε τον Ελληνικό Στρατό για την επαναφορά και την απελευθέρωση των απαχθέντων του αξιωματικού και υπαξιωματικού που απήχθησαν από τον Τουρκικό Στρατό. Αυτός δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να προωθήσεις την ειρηνική επίλυση διαφορών. Οι δυο στρατιωτικοί εκτελούσαν τη δική τους αποστολή, πραγματοποιώντας περιπολία στη διασυνοριακή γραμμή.Τέτοιες επιθετικές, πολεμικές ενέργειες, δεν συμβάλλουν ούτε στην προώθηση της ειρήνης ούτε των εκκρεμμών ζητημάτων. Στέκομαι σθεναρά στο πλευρό της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ελληνικού στρατού και καλώ για την απελευθέρωση των ελλήνων αξιωματικών ως ένα σημάδι ανοίγματος σε μια προσπαθειας ανακάλυψης νέων οδών συμφιλιώσης των εκκρεμμών διαφορών. Δεν νομίζω ότι η παρατεινόμενη κράτηση των δυο αξιωματικών θα αλλάξει κάτι προς την σωστή κατεύθυνση. Και καλώ τους Τούρκους και την Τουρκική κυβέρνηση να στείλει ένα θετικό σημάδι απελευθερώνοντας τους απαχθέντες στρατιωτικούς».

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση