ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου για υπόθεση δανείου από τη Marfin

1 min read

Υπόνοιες ότι κεφάλαια της Αγγελικής Φράγκου, η οποία κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος,  μπορεί να αποτελούν προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας, εκφράζει η αρμόδια ανακρίτρια, η οποία δέσμευσε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εφοπλίστριας, αλλά και των ελεγχόμενων από εκείνη εταιρειών «IRF European Finance Investments LTD» και «AMADEUS MARITIME S.A».

Η δέσμευση έγινε στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που διενεργείται σχετικά με έγκριση και χορήγηση χρηματοδότησης από την τράπεζα Marfin προς την IRF European Finance Investments, υπό όρους που δύνανται να θεωρηθούν επισφαλείς λόγω ανεπαρκών εγγυήσεων.

Η διερευνώμενη υπόθεση αφορά ποσό ύψους 178 εκατ. ευρώ και σχετίζεται με τη χρονική περίοδο από το 2006 και μετά. Η ποινική δίωξη για την υπόθεση ασκήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από τους εισαγγελείς Γιαννη Δραγάτση και Αντωνη Ελευθεριάνο, ενώ αφορούσε το κακούργημα της απιστίας.

Στρεφόταν δε κατά του (αποβιώσαντος) προέδρου και 14 ακόμη στελεχών της τράπεζας, μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων. Το υπό έλεγχο δάνειο φέρεται να χορηγήθηκε για να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρία μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, του ομίλου δηλαδή που άνηκε η τράπεζα η οποία χορηγούσε το δάνειο.

Κατά τη δίωξη για τη χορήγησή του δεν υπήρχαν εξασφαλίσεις, ενώ φέρεται να μην έχει αποπληρωθεί. Η δίωξη αφορά και την κα Φράγκου, για ηθική αυτουργία στην απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Δημοσίευση στα Social Media