ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Der Spiegel: Πάνω από 200.000 μετανάστες στη Γερμανία χωρίς άδεια παραμονής

1 min read

Σύμφωνα με την έκθεση, που δημοσιεύει το περιοδικό, ο αριθμός των καταγεγραμμένων μεταναστών οι οποίοι δεν έχουν άδεια παραμονής στη χώρα ανερχόταν τον περασμένο Ιούνιο σε 246.737 άτομα, ενώ έναν χρόνο πριν ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 234.603 άτομα

Πρόβλημα και στη Γερμανία αποτελεί το προσφυγικό το οποίο αποδείχθηκε «αγκάθι» για την Άνγκελα Μέρκελ. Στη Γερμανία αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός μεταναστών των οποίων έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου, σύμφωνα με αποκάλυψη του περιοδικού Der Spiegel, το οποίο επικαλείται εμπιστευτική έκθεση του Κοινού Κέντρου για την Υποστήριξη των Επιστροφών, υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των καταγεγραμμένων μεταναστών οι οποίοι δεν έχουν άδεια παραμονής στη χώρα ανερχόταν τον περασμένο Ιούνιο σε 246.737 άτομα, ενώ έναν χρόνο πριν ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 234.603 άτομα.

Η μεγαλύτερη αύξηση αφορά τους Ιρακινούς και τους Νιγηριανούς (+43%) και ακολουθούν οι Ιρανοί (+37%). Συνολικά, οι μεγαλύτερες ομάδες αλλοδαπών οι οποίοι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα κατάγονται από το Αφγανιστάν (20.921), το Ιράκ (18.457) και την Σερβία (12.659).

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, απελαύνονται όλο και λιγότεροι μετανάστες χωρίς δικαίωμα παραμονής. Ο αριθμός των απελαθέντων κατά το α’ εξάμηνο του 2019 μειώθηκε κατά 6,3%, από τους 12.266 την αντίστοιχη περίοδο του 2018 σε 11.496. Επιπλέον, μειώθηκε κατά 15,4% και ο αριθμός των επιστροφών μεταναστών σε άλλες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου.

Βασική αιτία αποτυχίας του συστήματος των απελάσεων θεωρείται, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, τα προβλήματα σχετικά με τα επίσημα προσωπικά έγγραφα των μεταναστών από τον τόπο καταγωγής τους, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα να τους δίδεται προσωρινή αναστολή της απέλασης, η οποία ωστόσο δεν αποτελεί άδεια παραμονής και τυπικά τουλάχιστον υποχρεώνει τον ενδιαφερόμενο να εγκαταλείψει τη χώρα. Ο αριθμός των ατόμων σε αυτή την κατηγορία έχει από το 2016 υπερδιπλασιαστεί.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ ελπίζει η εφαρμογή νέας νομοθεσίας να αντιστρέψει την τάση ώστε μελλοντικά να επιταχυνθούν οι απελάσεις. Ειδικοί, τονίζει το Spiegel, εκτιμούν ήδη ότι το μέτρο δεν θα φέρει αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.