ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δέος Απίστευτες δορυφορικές εικόνες δείχνουν, πώς οι Ρώσοι βύθισαν την Ουκρανία στο σκοτάδι Ακολουθεί…χάος

1 min read

Ήταν τελικά θέμα χρόνου. Η πρόσφατη αποχώρηση ρωσικών στρατευμάτων καταδεικνύει ξεκάθαρα μια ευρεία αλλαγή τακτικής και το μόνο πράγμα που απέφευγε το Κρεμλίνο για αρκετούς μήνες φαινόταν ως το επόμενο πιο λογικό βήμα.
Μεγάλης κλίμακας χτυπήματα στις ουκρανικές υποδομές.
Αρχικά τα δυτικά μέσα ενημέρωσης υποστήριζαν πως τα χτυπήματα ακριβείας ήταν «αναποτελεσματικά» και μετέδιδαν μόνο μερικές εικόνες κρατήρων σε δρόμους και μερικές πολυκατοικίες με σημάδια.
Υπήρχαν περιορισμένες αποδοχές ζημιών στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης, αλλά η Ουκρανία ισχυριζόταν ότι αυτά τα συστήματα θα επανέλθουν και θα λειτουργούσαν εντός ημερών.
Αυτό δεν συνέβη.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ουκρανία υπέστη πολύ μεγαλύτερη ζημιά στις υποδομές από ό,τι άφηναν η ουκρανική κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης να φανεί.
Οι μεταγενέστερες εκτιμήσεις κυμαίνονταν από το 60% έως το 80% του εθνικού δικτύου κατεστραμμένο ή άχρηστο και οι τελευταίες δορυφορικές φωτογραφίες ενεργών φώτων τη νύχτα το υποστηρίζουν.
Πολλοί αναλυτές ανέδειξαν την εξέλιξη ως μία νίκη στη σκακέρα του πολέμου και κάποιοι στάθηκαν επικριτικοί στην τακτική του αρχιστράτηγου των ρωσικών δυνάμεων Sergey Surovikin .
Και ενώ οι τελευταίοι φιλοτεχνούν το πορτρέτο του διοικητή των ρωσικών δυνάμεων που επιχειρούν σην περιοχή τόσο… τρομακτικό που απηχεί αρκετά τα στερεότυπα του Χόλιγουντ την εποχή του Ψυχρού Πολέμου για τους κακούς Ρώσους, οι πρώτοι αποτίουν φόρο τιμής στην ικανότητά του ως διοικητή στην σκακέρα του πολέμου.
Αλλωστε για τις επιτυχίες του επιτυχία του κατά των εχθρικών δυνάμεων στο Αleppo της Συρίας έχει αποκληθεί «στρατηγός Αρμαγεδδών».

Παρακάτω, μπορούμε να δούμε φώτα σε όλη την Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022 στην αρχή του πολέμου:

Στη συνέχεια, έχουμε μια εικόνα που ελήφθη στις 24 Νοεμβρίου 2022, μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς:

Έρχεται χάος

Περισσότερο από το μισό ουκρανικό κράτος βρίσκεται στο απόλυτο σκοτάδι και η σύγκριση με τις γειτονικές χώρες είναι έντονη.
Για το μεγαλύτερο μέρος του πολέμου η Ουκρανία απολάμβανε σχεδόν πλήρη χρήση του δικτύου ηλεκτρισμού, του διαδικτύου, του νερού, του φυσικού αερίου και άλλων ανέσεων, κάτι που είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο κατά τη διάρκεια μιας εισβολής.
Οι λόγοι για τους οποίους ο Vladimir Putin προσπάθησε να αποφύγει τη ζημιά στις υποδομές είναι άγνωστοι, αλλά η διεθνής αποδοχή του είναι η πιο πιθανή εξήγηση.
Με τους πόρους ενέργειας σχεδόν κατεστραμμένους, οι πολίτες της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν έναν μακρύ κρύο χειμώνα με ελάχιστη έως καθόλου θέρμανση.

Επίκειται μεγάλη επίθεση και κατάρρευση

Χωρίς αμφιβολία τα μέσα ενημέρωσης θα το παρουσιάσουν ως ολοκαύτωμα ψυχρού καιρού, ωστόσο, η εξάλειψη της υποδομής είναι συνήθως το πρώτο μέτρο μιας επίθεσης μεγάλης κλίμακας.
Είναι τυπική διαδικασία λειτουργίας για τον αμερικανικό στρατό, για παράδειγμα.
Σε αυτό το σημείο, οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες δεν έχουν φτάσει ακόμη στην Ουκρανία, με μέσες χαμηλές (-6°C) τον Δεκέμβριο.
Αυτός ο καιρός δεν είναι πρόβλημα με τις υποδομές ανέπαφες, αλλά με το δίκτυο εκτός λειτουργίας θα επικρατήσει χάος.
Οι σωλήνες νερού θα παγώσουν και θα καταρρεύσουν στα μεγάλα πληθυσμιακά κέντρα, αφήνοντας μόνο νερό από πηγάδια.
Οι επιπτώσεις του κρύου θα είναι σωρευτικές και χωρίς θέρμανση και ηλεκτρισμό, οι περισσότερες άλλες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών λειτουργιών, θα σταματήσουν.
Ο πληθυσμός της Ουκρανίας θα έχει περάσει από τη σχετική άνεση στη βάναυση επιβίωση σε διάστημα μερικών μηνών.
Το επόμενο πιο προφανές αποτέλεσμα είναι μια προσφυγική κρίση, με εκατομμύρια ανθρώπους να αναζητούν καταφύγιο σε γειτονικές χώρες για να ξεφύγουν από το κρύο.
Αν και οι κύριοι αναλυτές παραδέχονται το πρόβλημα του δικτύου, εξακολουθεί να υπάρχει πολύ μικρή κάλυψη των πραγματικών συνεπειών που πρόκειται να δούμε.
Οι ισχυρισμοί ότι η Ουκρανία «κερδίζει» τον πόλεμο είναι πιο δύσκολο να «πουληθούν», ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζεται η τεράστια οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή που κλιμακώνεται στον απόηχο της υποτιθέμενης ουκρανικής νίκης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.