ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δένδιας «Θα στηρίξουμε την Ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων

1 min read

Η κυβέρνηση προσβλέπει στην πλήρη, συνεπή και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, που καταπατάνε οι γείτονες!

Στα Σκόπια βρέθηκε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την περιοδεία που έχει ξεκινήσει στα Δυτικά Βαλκάνια. Συναντήθηκε με τον Σκοπιανό ομόλογό του, αλλά και με τον πρωθυπουργό για να του μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε πλήρως εναρμονισμένη με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις την «Βόρεια Μακεδονία», και δήλωσε ότι «είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως. Είμαστε δίπλα σας στην Ευρωπαϊκή σας πορεία».

Και συνεχίζοντας: «Επίσης, πρέπει να πω, ότι η Ελλάδα είναι πολύ ικανοποιημένη διότι η Βόρεια Μακεδονία έχει εναρμονιστεί πλήρως με τις αποφάσεις της μελλοντικής της οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και ιδιαίτερα με τις αποφάσεις που αφορούν την καταδίκη αναθεωρητικών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο, πιο πρόσφατα στην παραβίαση Αποφάσεων του Διεθνούς Δικαίου και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων. Και βεβαίως, η Βόρεια Μακεδονία εφαρμόζει πλήρως, ως μέλος του ΝΑΤΟ, τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία».

Αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας «θέλω να πω ότι πέρα από το ζήτημα αυτό, εμείς, πρέπει να γίνει σαφές, ότι θα στηρίξουμε την Ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, με τη γνωστή αιρεσιμότητα. Είμαι εδώ για να διαβεβαιώσω ακριβώς αυτό. Συζητήσαμε για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Επανέλαβα ότι η Ελλάδα προσβλέπει στην πλήρη, συνεπή και καλή τη πίστει εφαρμογή της. Και ευχαριστώ για τις διαβεβαιώσεις ότι κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση»!

Δηλαδή η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη με τις… διαβεβαιώσεις, όταν η ίδια η γειτονική χώρα καταπατά με κάθε ευκαιρία την Συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε και την πολέμησαν όταν ήταν στην αντιπολίτευση, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.