Δεν υπέγραψε ο Παυλόπουλος τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης Από την αρχή οι διαδικασίες

Newskamatero

Επεστράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα δύο Προεδρικά Διατάγματα για την επιλογή του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Με την επιλογή αυτή ο Προκόπης Παυλόπουλος δίνει το πλεονέκτημα στη νέα κυβέρνηση να επιλέξει ποιοι θα τοποθετηθούν σε αυτές τις θέσεις.

Η νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα στην κυβέρνηση τα δύο σχέδια Προεδρικών διαταγμάτων, τα οποία αφορούσαν την επιλογή του προέδρου και του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Υπενθυμίζεται ότι από την στιγμή που δεν υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, δεν έχουν οποιαδήποτε νομική ισχύ και επομένως δεσμευτικό χαρακτήρα για την νέα κυβέρνηση» σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι

Η επιλογή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας κατά την προεκλογική περιόδο λόγω της απόφασης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει την υπόθεση αυτή παρά το γεγονός ότι προκηρύχθηκαν εκλογές.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Eξελίξεις στη Χρυσή Αυγή: Ανεξαρτητοποιείται ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός

«Μετά από πολύ σκέψη και βάσει όλων όσων έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ από τη Χρυσή Αυγή, όχι γιατί υπάρχει κάποιο μίσος ή κάποια κόντρα με την ηγεσία και τη Χρυσή Αυγή, αλλά γιατί θεωρώ ότι κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ. […]