ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

5 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δεν υμνούν τυχαία τον Μητσοτάκη για το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» οι Γερμανοί!

1 min read

Θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ στη Γερμανία έχουν «αρχίσει τα όργανα» και μέσα από αγγελίες!

Ήταν 12 Ιανουαρίου όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστελνε επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προτείνοντας την ιδέα ενός πανευρωπαϊκού «πιστοποιητικού εμβολιασμού».

Η κίνηση του πρωθυπουργού δημοσιοποιήθηκε μέσω του Politico.eu, προκαλώντας συζητήσεις, αλλά και αντιδράσεις. Αρκετές χώρες της Ένωσης και διεθνείς Οργανισμοί – με σημαντικότερη την περίπτωση της IATA – τάχθηκαν ένθερμα υπέρ της πρότασης. Θερμά υποδέχτηκαν την πρόταση και οι Γερμανοί, με την Bild μάλιστα (που για χρόνια διατηρούσε εχθρική προς την Ελλάδα στάση) να γράφει ύμνους για την πρόταση Μητσοτάκη.

Η ίδια η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χαιρέτισε την ελληνική πρόταση, σημειώνοντας πως συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό με την ιδέα. «Ό,τι αποφασίζεται -είτε δίνει προτεραιότητα είτε πρόσβαση σε ορισμένα προϊόντα- είναι μια πολιτική και νομική απόφαση που πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στη Λισαβόνα. «Αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό. Και, όπως είπα, πρέπει να έχουμε ιατρικό προαπαιτούμενο που να αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί», είπε.

Μάλιστα σύμφωνα με «ανώνυμη» δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου «η ιδέα είναι προσεκτικά διατυπωμένη και έχει γίνει αποδεκτή από την Κομισιόν»! Όπως είναι γνωστό, η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί στην Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

Και επειδή τίποτα δεν είναι συμπτωματικό: Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, ήδη στη Γερμανία δημοσιεύονται αγγελίες για ενοικίαση κατοικίας, όπου δεκτός γίνεται μόνο όποιος έχει κάνει το εμβόλιο!

Δημοσίευση στα Social Media