ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο η Εύα Καϊλή και πήρε αναβολή ως τις 22 Δεκεμβρίου

1 min read

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες για τους κατηγορούμενους του Qatargate.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο, η Εύα Καϊλή δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, σε αντίθεση με τους άλλους τρεις συγκατηγορούμενούς της. Όπως αναφέρει, η ίδια είχε ζητήσει αναβολή μέσω των δικηγόρων της και η ακρόαση της θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζόρτζιο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντζέρι, και άλλο ένα τέταρτο άτομο το οποίο δεν έχει κατονομαστεί, κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Παράλληλα, αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η Καϊλή και ο σύζυγός της έχουν διαφορετικούς δικηγόρους. 

Πολλοί σχολιάζουν ότι το γεγονός ότι η Εύα Καϊλή μεταφέρθηκε χθες από τις τις φυλακές Σεν Ζιλ, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Χάρεν, αποτελεί προμήνυμα για «δυσάρεστες» εξελίξεις.

Τα κριτήρια για την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή και των υπόλοιπων κατηγορούμενων είναι τα εξής:

  • εάν κριθούν ύποπτοι φυγής,
  • εάν κριθούν ύποπτοι τέλεσης ίδιων ή παρόμοιων αδικημάτων και
  • εάν θα έχουν τη δυνατότητα να σβήσουν τα ίχνη τους προκειμένου να αθωωθούν στο δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι οι ποινές που προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα του Βελγίου είναι από 3 έως 5 έτη φυλάκισης αν αποδειχθούν οι κατηγορίες. 

H φωτογραφία με τη βαλίτσα του πατέρα της γεμάτη χαρτονομίσματα

Το φως της δημοσιότητας είδε, λίγη ώρα νωρίτερα, σήμερα μια φωτογραφία από την βελγική αστυνομία η οποία δείχνει τον πακτωλό χρημάτων που βρέθηκαν στην υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ στην οποία εμπλέκεται η Εύα Καϊλή.

Η βελγική αστυνομία έκανε μια ανάρτηση στο twitter στην οποία αποκαλύπτει τα χρήματα. Ανάμεσα στις φωτογραφίες βρίσκεται και μια βαλίτσα η οποία ενδεχομένως να είναι αυτή με την οποία βρέθηκε, στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο πατέρας της πρώην Ευρωβουλευτή.

«Στο πλαίσιο φακέλου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας με την υποψία διαφθοράς, αναφορικά με άτομα που δραστηριοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία κατέσχεσε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών», αναφέρει η βελγική αστυνομία στην ανάρτησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από έγκυρα μέσα τα συγκεκριμένα χρήματα προέρχονται από τράπεζες του Βελγίου αλλά και από την Γερμανία, την Ιταλία και την Γαλλία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.