ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Δεν είναι μείζον θέμα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί» για το Ν.Φίλη και εν τέλει και για… τον ΣΥΡΙΖΑ

1 min read

«Δεν είναι το μείζον σήμερα η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και ταυτόχρονα έκανε «σύσταση» στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης να μην αναδεικνύουν το ζήτημα σε πρωτεύον γιατί αυτό εξυπηρετεί τον Ταγίπ Ερντογάν!

Το κακό είναι ότι αυτή δεν είναι άποψη μόνο του Φίλη αλλά συνολικά του κόμματος. Άλλωστε αυτό φάνηκε και από αυτά που είχε πει πριν μερικές ημέρες ο υπουργός Ναυτιλίας Π.Κουρουμπλής, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Ας αφήσουμε τους σοβινισμούς και τους υπερπατριωτισμούς, αν χρειάζεται η χώρα να μπει σε μια τέτοια περιπέτεια ή αν χρειάζεται με ψυχραιμία και υπομονή…». 

«Τί να πάει η Ελλάδα; Να καταλάβει την Τουρκία; Τί να κάνουμε δηλαδή;» αναρωτήθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Έτσι τώρα έρχεται να συμφωνήσει με τις απόψεις του υπουργού ένας πρώην υπουργός, γνωστός για τις διεθνιστικές οπτικές γωνίες του.

«Πιστεύετε ότι έπρεπε να προτρέξει η ελληνική πλευρά και να μιλήσει για κρίση; Όχι, ορθώς δεν έδωσε μία διάσταση που ήθελε να δώσει η Τουρκία», είπε μιλώντας στον Σκάι και πρόσθεσε πως «είναι λάθος, ζητήματα τόσο λεπτά να αποτελούν αντικείμενο παραπλανητικής ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών. Βοηθάει την Τουρκία να θέτουμε ως θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης το θέμα αυτό». 

«Δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα με την Τουρκία, όπως το Σκοπιανό, που μαζεύονται μερικές χιλιάδες στο δρόμο, είναι λεπτό ζήτημα και ζητάω από τα μέσα ενημέρωσης να είναι πιο υπεύθυνα και να μην φτιάχνουν κλίμα.

Δεν μπορώ να δώσω απάντηση πότε θα λήξει η ταλαιπωρία των δύο στρατιωτικών και εκτιμώ πως βεβαίως θα τραβήξει σε χρόνο αν κρίνω από το θέμα του Γερμανού δημοσιογράφου».

«Είναι πολύ σημαντικό, θα κάνουμε κινήσεις για να λυθεί το συντομότερο δυνατόν, αλλά δεν είναι αυτό το μείζον. Το κρίσιμο θέμα σήμερα είναι αυτό; Αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες, τους ενδιαφέρει η Ειρήνη, η ηρεμία, τους ενδιαφέρει η οικονομία, έχετε καταλάβει ότι υπάρχει αναβρασμός στην Ευρώπη;», πρόσθεσε.

Δηλαδή τους Έλληνες πολίτες δεν τους ενδιαφέρει αν δύο δικά τους παιδιά θα ξαναδούν το σπίτι τους ή αν θα χάσουν τα χρόνια τους σε μια τουρκική φυλακή και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αν υπάρχει αναβρασμός στην Ευρώπη και διαλυθεί το υποτιθέμενο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Έτσι ερμηνεύει την βούληση του ελληνικού λαού ο πρώην υπουργός.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.