ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δεκάδες Τούρκοι φτάνουν καθημερινά στον Έβρο ζητώντας άσυλο

1 min read

Αστυνομικοί, δημόσιοι λειτουργοί ακόμη και δικαστικοί είναι μόνο μερικες από τις ιδιότητες των Τουρκων υπηκόων που περνούν καθημερινά μέσω του ποταμού Έβρου από τη γειτονική χώρα και ζητούν πολιτικό άσυλο από τις αρχές της Ελλάδας.

Είναι χαρακτηριστικο πως ο αριθμός των ατόμων αυτών φτάνει τα 70 με 100 καθημερινά. Οι συγκεκριμένες ροές παρουσιαζουν σημαντική αύξηση την τελευταία εβδομάδα, προκαλώντας εύλογο προβληματισμό στους συνοριοφύλακες που τους καταγράφουν. Οι Τούρκοι, δηλώνουν αντιφρονούντες στο καθεστώς Ερντογάν και έρχονται στη χώρα μας για να αποφυγουν αντίποινα για τα πιστεύω τους.

Παράλληλα, ο υγειονομικος αποκλεισμός του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών στο φυλάκιο του Έβρου λόγω κρουσμάτων covid-19 έχει προκαλεσει σωρεία προβληματων στη διαχείριση των ροών στις υπόλοιπες υπηρεσίες συνοριακης φυλακής του Έβρου και όχι μόνο, αφου στα κόκκινα βρίσκονται όλες οι σχετικές υπηρεσίες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Είναι σίγουρο πως αυτές οι ροές θα αυξηθούν με τους Τουρκους που να ζητουν άσυλο στην Ελλάδα να πολλαπλασιαζονται καθώς εκδιώκονται από το καθεστώς Ερντογάν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.