ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δεκάδες προσαγωγές γιατρών και νοσηλευτών για διακίνηση αντικαρκινικών φαρμάκων

1 min read

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για υπόθεση που αφορά σε παράνομη διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων υψηλού κόστους.

Σύμφωνα με τις  πρώτες πληροφορίες έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών στη ΓΑΔΑ, που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων μεγάλης χρηματικής αξίας.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο φάρμακα που χορηγούνται αποκλειστικά για νοσοκομειακή χρήση, ενώ οι γιατροί και οι νοσηλευτές που εμπλέκονται φέρονται να έπαιρναν τα φάρμακα είτε μέσω παράνομων και εικονικών συνταγογραφήσεων, είτε κλέβοντάς τα από τα νοσοκομεία.

Στη συνέχεια, είτε οι ίδιοι είτε φαρμακοποιοί που γνώριζαν τη δράση τους, πωλούσαν παράνομα τα φάρμακα σε καρκινοπαθείς, αποκομίζοντας πολύ μεγάλη χρηματικά οφέλη.

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Να λογοδοτήσουν όσοι εμπλέκονται

″Παρά το γεγονός ότι η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση έως τώρα, σε κάθε περίπτωση όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων, από όπου και αν προέρχονται πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασφαλισμένων ” δήλωσε ο Κ.Θεοδοσίαδης πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση