ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δέκα άτομα μπλεγμένα στην υπόθεση των SMS που καλούσαν κόσμο σε… επιστράτευση

1 min read

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακοίνωσε σήμερα πως έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης «διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω παραπλανητικών SMS», σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος δέκα ατόμων!    

  • Πρόκειται για μηνύματα, τα οποία είχαν… κοψοχολιάσει κόσμο και κοσμάκη το καλοκαίρι του 2020, καθώς -υποτίθεται ότι- είχαν ως αποστολέα Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Αστυνομίας και αντικείμενο την κλήση σε… επιστράτευση! Τα εν λόγω SMS είχαν ονόματα αποστολέα «YP.AMYNAS», «YP.ETH.AM», «YPOURGEIO», «astynomia» και «G.E.S.» και οι αποδέκτες τους καλούνταν «να παρουσιασθούν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, προκειμένου να παραλάβουν φύλλο πορείας», δήθεν λόγω επιστράτευσης.
sms epistratefsi

Φυσικά η όλη ιστορία, όπως αποδείχτηκε στην πορεία, δεν ήταν παρά μια κακόγουστη φάρσα, η οποία, όμως, είχε προκαλέσει πονοκέφαλο στις αρχές ασφάλειας, αφού οι δράστες ενέπλεκαν στρατό, αστυνομία και άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Η διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ, για την αποτροπή εξαπάτησης των πολιτών, είχαν εκδοθεί και σχετικά δελτία τύπου – ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο πλαίσιο της διερεύνησης πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με εταιρείες παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών μαζικής αποστολής SMS, εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και συνεργασία με αστυνομικές και δικαστικές Αρχές από την Κύπρο και τη Βουλγαρία.

Ακολούθησε πολύμηνη, ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και διαδικτυακή – ψηφιακή έρευνα των διαθέσιμων στοιχείων και δεδομένων, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δέκα ατόμων -όλοι τους Έλληνες, ηλικίας από 21 έως 60 ετών- ως αποστολείς των επίμαχων μηνυμάτων. Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία τακτικής διαδικασίας υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.