ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δείτε πώς εκπαιδεύονται οι Ελληνες Ευέλπιδες (video)

1 min read

Μια εξαιρετικά επίπονη και απαιτητική θερινή εκπαίδευση έλαβε χώρα, στους Ευέλπιδες της ΣΣΕ, σύμφωνα με το ΓΕΣ, οι οποίοι αξιολογήθηκαν κατά την διάρκεια των αποστολών που τους τέθηκαν σε χρονικό πλαίσιο τριών ημερών.

Πιο συγκεκριμένα, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο πλαίσιο υλοποίησης της αποστολής της και της παραγωγής μαχητών – ηγητόρων, εφαρμόζει σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ιεραρχίας, ένα αναβαθμισμένο και δυναμικό πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης, που εκτελείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους παράλληλα με την ακαδημαϊκή και ολοκληρώνεται με την θερινή εφαρμοσμένη στρατιωτική εκπαίδευση στην περιοχή Λιτοχώρου.

Στο πλαίσιο αυτό για πρώτη φορά αυτή τη χρονιά, εφαρμόσθηκε μία εξαιρετικά απαιτητική επιχειρησιακή και εκπαιδευτική διαδικασία αξιολόγησης του συνόλου των Ευελπίδων όλων των τάξεων με την οργανική τους συγκρότηση.

Τρία 24ωρα

Η σχεδίασή της βασίστηκε στην αξιολόγηση της λήψης απόφασης ενός μαχητή – ηγέτη μικρών κλιμακίων, ο οποίος ενεργεί σε εναλλασσόμενο έδαφος υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες με υψηλές θερμοκρασίες, υψηλά επίπεδα κόπωσης και υπό την πίεση του χρόνου.

Η αξιολόγηση διαρκεί 72 ώρες συνεχούς άσκησης – εκπαίδευσης, διεξάγεται ημέρα και νύχτα, σε μία περιοχή με έκταση περίπου 30 τ.χλμ., εντός της οποίας εξετάζονται ημερήσια και νυχτερινά επιχειρησιακά αντικείμενα, όπως Στίβος Εμποδίων, Φυσική Δοκιμασία, κ.λπ.

Με την ολοκλήρωση της άσκησης, κάθε Διμοιρία θα έχει διανύσει περίπου 100 χλμ, έχοντας στη διάθεσή της περίπου 4 ώρες ανά 24ωρο για νυχτερινή ανάπαυση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.