ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δείτε βίντεο: «Εξάψαλμος» φοιτητών στον Γαβρόγλου – «Διαλύετε τις ζωές μας»

1 min read

Φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς εισέβαλαν στο γραφείο του υπουργού Παιδείας, ζήτησαν την κατάργηση του πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας, φώναξαν συνθήματα εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, χαλάρωσαν στους αναπαυτικούς καναπέδες και μετά αποχώρησαν ησύχως

«Διαλύετε τις ζωές μας», ούρλιαξαν φοιτητέςστο πρόσωπο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, αφού κατάφεραν να μπουν στο γραφείο του. «Μας κοροϊδεύετε, μας κάνετε τον ανήξερο, θέλετε να απομαζικοποιηθούν τα πανεπιστήμια» είπαν στον Κώστα Γαβρόγλου φοιτητές που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Κι όλα αυτά λίγες ώρες αφού ο υπουργός Παιδείας παρότρυνε τους φοιτητές να αναλάβουν… αστυνομικά καθήκοντα και να απομακρύνουν τα μέλη του Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Πού είναι το φοιτητικό κίνημα, πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;» αναρωτήθηκε ο Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο την Κυριακή… Μεσημέρι Δευτέρας το… ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα έμοιαζε σαν να παίρνει την εκδίκησή του για όσα δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου και υλοποιώντας τις συμβουλές του υπουργού διεκδίκησε…

Περιέργως, το παράδοξο είναι ότι το φοιτητικό κίνημα, τουλάχιστον οι διαμαρτυρομένοι φοιτητές από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, αντέδρασαν με έντονο τρόπο μέσα στο γραφείο του υπουργού Παιδείας, κατέγραφαν με τα κινητά τους όσα εκστόμιζαν προς τον Κώστα Γαβρόγλου, προέτρεπαν τους δημοσιογράφους των καναλιών να βάλουν τα μικρόφωνά τους για να καταγράψουν όσα γίνονταν, μετά «άραξαν» για λίγο στους ευρύχωρους καναπέδες του γραφείου που θυμίζει το λευκό παλάτι του Ταγίπ Ερντογάν, φώναξαν -μάλλον χωρίς έμπνευση και ιδιαίτερη διάθεση- σύνθημα εναντίον των κυρίων Τσίπρα και Γαβρόγλου και τελικώς έπειτα από περίπου δύο ώρες αποχώρησαν ησύχως…

Νωρίτερα, για λίγα λεπτά περίπου στις 2 το μεσημέρι, φάνηκε σαν να δημιουργείται ένταση όταν φοιτητές και μαθητές ζητούσαν από τον υπουργό Παιδείας να φύγει από το γραφείο του, προτιθέμενοι να προχωρήσουν σε κατάληψη. Οι φοιτητές ιδιαίτερα των λεγόμενων «καθηγητικών σχολών» αντιδρούν στην πρόβλεψη για «παιδαγωγική επάρκεια» προκειμένου να μπορούν να διδάξουν, ζητώντας αποκλειστική προϋπόθεση γι’ αυτό να είναι το πτυχίο τους.

«Δεν θα περάσουν αυτά που θέλετε, ας φέρετε και το ΝΑΤΟ»

Οι μαθητές και φοιτητές που πραγματοποιούσαν νωρίτερα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας κατάφεραν να εισβάλλουν στο κεντρικό κτήριο.  «Να φύγετε, λειτουργείτε εις βάρος μας», είπαν απευθυνόμενοι στον υπουργό Παιδείας: «Διαλύονται τα πτυχία μας, θα δουλεύουμε σερβιτόροι με πτυχία», φώναξαν στον υπουργό.

«Αυτά τα πράγματα που πάτε να φέρετε δεν θα τολμήσετε να τα φέρετε κι ας φέρετε το στρατό, ας φέρετε τις δυνάμεις καταστολής, ας φέρετε το ΝΑΤΟ» φώναξε ένας φοιτητής ενώ όλοι οι συγκεντρωμένοι στο γραφείο του υπουργού Παιδείας φώναξαν εν χορώ το σύνθημα: «Τσίπρα και Γαβρόγλου, ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά».

Δείτε το βίντεο με τον «εξάψαλμο» των φοιτητών στον Κώστα Γαβρόγλου

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν στο νόμο Γαβρόγλου, που όπως σημειώνουν επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε ένα «εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της».

Όπως λένε οι αλλαγές αυτές αποκλείουν τους μαθητές απο την ουσιαστική γνώση εντατικοποιούν το προγραμμα τους και δεν τους αφήνουν περιθώριο επιλογής αφού όσοι επιλέξουν να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις θα ακολουθήσουν το δρόμο του διπλού άγχους λόγω των διπλών εξετάσεων.

Όταν χτύπησε το τηλέφωνο του Κώστα Γαβρόγλου

Την ίδια ώρα οι φοιτητές αντιδρούν στις αλλαγές που φέρνει ο νόμος στις συνενώσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ και στις διασπάσεις τμημάτων

Δεν έλειψαν, ωστόσο, και τα «χαλαρά» στιγμιότυπα: Οταν χτύπησε το τηλέφωνο του υπουργού Παιδείας, ένας φοιτητής έσπευσε να ρωτήσει: «Τσίπρας;», για να απαντήσει ο κ.Γαβρόγλου: «Όχι ακόμη…».

Αυτή την ώρα φοιτητές και μαθητές έχουν αποχωρήσει από το το γραφειο του υπουργού βρίσκονται όμως ακόμη στον χώρο του υπουργείου και σε λίγη ώρα αναμένεται να συνεδριάσει το συντονιστικό προκειμένου να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.

Την αντίδραση των συνεργατών του υπουργού προκάλεσε η τοποθέτηση των μικροφώνων των τηλεοπτικών σταθμών μπροστά στο γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου. Συνεργάτης του απομάκρυνε το μικρόφωνο, με τους φοιτητές να διαμαρτύρονται και να ζητούν να μείνουν τα μικρόφωνα, προκειμένου να ακουστούν αυτά που θα τους πει όπως ανέφεραν σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Βίντεο από την εισβολή των μαθητών και φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας

 

protothema.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.