ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΔΕΗ Λογαριασμοί ρεύματος – Ρήτρα Αναπροσαρμογής: Την Πέμπτη η κρίσιμη απόφαση του Πρωτοδικείου

1 min read

Η πρώτη απόφαση για το ρεύμα θα εκδοθεί αύριο από το Πρωτοδικείο μετά την προσωρινή διαταγή που έχουν ζητήσει καταναλωτές, Ενώσεις και επαγγελματικές ομάδες, για να μην κόβεται το ρεύμα τους αν δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς.

  • Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφαση του το μεσημέρι της Πέμπτης και θα ισχύει μέχρι τις 6 Ιουλίου, ημερομηνία αναβολής της συζήτησης της πρώτης συλλογικής αγωγής καταναλωτών που αφορά στη ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα.

Προπηλακίζονται όσοι πάνε να κόψουν το ρεύμα
Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον Πρόεδρο των εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ οι συνάδελφοι του προπηλακίζονται όταν πηγαίνουν να κόψουν το ρεύμα. «Εντολές εκτελούν. Ανεξάρτητου τιμολογίου, ανεξάρτητου πελάτη, εάν ο καταναλωτής δεν πληρώσει το σύνολο το τιμολόγιο όταν του κόβεται το ρεύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «λαμβάνουμε καθημερινά εντολές για διακοπή ρεύματος, 500 μόνο στην Αττική και 1.500 σε όλη τη χώρα».

Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, οι διακοπές ρεύματος συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Μπορούν να αρνηθούν ότι δεν έχουν δώσει εντολή. Είναι αστείο να μιλάμε για καταστροφή της εταιρείας μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου, που έχει πάνω από 5,5 εκ. πελάτες, σημείωσε.

Στην Πάτρα απαγορεύτηκε προσωρινά η διακοπή ρεύματος

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Μαΐου Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών δικαίωσε δύο πολίτες που προσέφυγαν στο υπουργείοικαιοσύνης προκειμένου να μην πληρώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των δύο αντρών, Βασίλη Μάρκου, «σήμερα το πρωί, 13/05/2022 στην Πάτρα, συζητήθηκαν δύο ξεχωριστές αιτήσεις εντολέων μου, κατά δύο παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος. Αίτημα είχαν τη χορήγηση προσωρινής διαταγής περί μη διακοπής του ρεύματος για όσο διάστημα δεν αποπληρώνουν την ρήτρα αναπροσαρμογής. Οι εντολείς μου εμπίπτουν στην κατηγορία των ευάλωτων ομάδων καταναλωτών και η συνέχιση της ηλεκτροδότησης των κατοικιών τους είναι ζωτικής σημασίας για τους ίδιους».

Η νομιμότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής θα κριθεί από την τακτική δικαιοσύνη

Όπως τόνισε ο ίδιος, «το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, λειτουργώντας ως ύστατο καταφύγιο αποφάσισε την αποχή των εταιριών από κάθε ενέργεια διακοπής της ηλεκτροδότησης σε βάρος των εντολέων μου, υπό τον όρο, ότι οι εντολείς μου θα καταβάλλουν τις λοιπές χρεώσεις των τρεχόντων και μελλόντων λογαριασμών, πλην των ποσών που αντιστοιχούν στη ρήτρα αναπροσαρμογής. Οι αποφάσεις αυτές είναι προσωρινές, ενώ εκκρεμεί η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Μέχρι τότε οι εντολείς μου προστατεύονται όσο δεν πληρώνουν τη ρήτρα. Η νομιμότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής μένει να κριθεί από την τακτική δικαιοσύνη και την προσφυγή των πολιτών σε αυτήν»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.