ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

11 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Ψυχρολουσία» από Ρώμη: Ιταλίδα ΥΠΑΜ: «Θα μοιράσουμε με τη Τουρκία τα κοιτάσματα της Κύπρου»!

1 min read

Σε μία αποθέωση της υποχωρητικότητας και του κατευνασμού, απόδειξη οτι καμία χώρα δεν τολμά να αντιπαρατεθεί ενεργά στη Τουρκία, η Ιταλία δήλωσε δια της υπουργού Αμυνας, Ρομπέρτα Πινότι, ότι «Αναζητούμε μια κοινή αποδεκτή λύση με τη Τουρκία για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και ελπίζουμε να φτάσουμε σε συμφωνία σύντομα με την Αγκυρα»!

Και όταν λέμε συμφωνία και κοινά αποδεκτή λύση εννοούμε ότι είτε η Τουρκία θα πάρει μερίδιο είτε θα σταματήσει η γεώτρηση.

Πρόκειται πραγματικά για έναν θρίαμβο της τουρκικής τακτικής και της επίδειξης ισχύος που πραγματοποίησε η Αγκυρα στην κυπριακή ΑΟΖ, στέλνοντας μονάδες του Στόλου της απέναντι στο ιταλικής ιδιοκτησίας (ΕΝΙ) θαλάσσιο γεωτρύπανο SAIPEN 12000.

Μάλιστα ανακλήθηκε και η απόσπαση της ιταλικής φρεγάτας από τη ΝΑΤΟϊκή δύναμη της Α.Μεσογείου, για την προστασία του γεωτρύπανου.

Η δήλωση έγινε στην Σύνοδο των υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

«Αναζητούμε μια κοινά αποδεκτή λύση», δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός.

«Μίλησα με τον Τούρκο υπουργό Αμυνας. Είχα συναντήσει τον Τούρκο υπουργό και σε άλλη σύνοδο που είχε γίνει στην Ρώμη. Αναζητούμε μια κοινά αποδεκτή λύση, συνομιλούμε με την Τουρκία. Ανοίξαμε όλες τις διπλωματικές οδούς για να φτάσουμε σε λύση κοινής αποδοχής με την Αγκυρα, ελπίζουμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε η Ρομπέρτα Πινότι.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση